Parler-sjef John Matze har flyktet fra sitt hjem. Skjermdump: Fox News

John Matze er administrerende direktør for Parler, som nylig ble blokkert fra internett av Big Tech-giganter som Google, Apple og Amazon fordi Parler ga plass til Donald Trump. Etter at hackere har offentliggjort hans adresse, tør han ikke lenger sove i sitt eget hjem.

Nå raser Matze mot diverse kongressrepresentanter som ifølge ham medvirket til å presse frem utestengelsen, melder Fox News. Blant disse er den radikale Demokraten Alexandria Ocasio-Cortez (AOC), som skrev på Twitter:

AOC er en del av firerbanden som går under navnet «The Squad», og består av kvinner på den ytterste venstresiden av Demokratene.

«I think it’s sick,» Matze told Fox News. «That’s not what the Constitution said. That’s not what the Constitution stands for, banning 10-plus million U.S. voters from the internet, barring people from free speech. When people do things like that, it shows that they don’t understand the meaning of the Constitution or this country and what it stands for.» (Fox News)

Utestengelsen av Parler kom etter at demonstranter trengte seg inn i Capitol den 6. januar, og etter at President Trump flyttet fra Twitter til Parler. De andre store tech-selskapene krevde at Parler fulgte samme policy når det gjelder sensur og blokkering av uønskede ytringer som Twitter og YouTube.

Nettopp den massive sensuren på blant annet Facebook og Twitter, som i stor grad rammer de som tilhører høyresiden politisk, har ført til at millioner av brukere har funnet veien til andre sosiale medier som MeWe, Gab og nettopp Parler.

Ifølge Matze har Big Tech underkastet seg venstresidens krav om stadig mer sensur, noe som han beskriver som ren ondskap.

«Frankly, I would call it evil, because my definition of evil is ‘forcing your will upon others,’ he said. «If you don’t like what I have to say, you can disagree with me, but you cannot take vindictive action against me without being evil.»

Parler-sjefen forteller også at han har flyktet fra sitt hjem, etter at adressen hans er blitt «doxxet». Hackere skal også ha publisert ulike passord og annen personlig informasjon om Matze.

«There is a group called UGNazi that is targeting me,» Matze said, noting the controversial hacker group has released many of his passwords and personal information on the internet. «They published my street address, they threatened to come through my front door.»

UGNazi (Underground Nazi Hacktivist Group) er en nazistisk hackergruppe som har gjennomført en rekke cyberangrep. To medlemmer av gruppen, Troy Woody («Osama the God») og Mir Islam («Josh the God»), ble i 2018 arrestert i Manila, anklaget for drap.

Parler-sjefen sier at han ikke vet når han kan vende tilbake til sitt hjem og gjenoppta sine vanlige rutiner. Dagsorden 12. januar viste et intervju med Matze.

Intervjuet med Matze kan også sees på Dagsorden for 12. januar:

Doc-TV: Junta-tider

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.