Den sosiale medieplattformen Parler er snart tilbake, melder Fox News. Selskapets administrerende direktør John Matze er positiv til den siste utviklingen og mener at plattformen snart kan være online igjen.

Parler, som profilerte seg med å ikke moderere innhold, ble anklaget for å ha tjent som et forum for planlegging av stormingen av Capitol Hill. Selskapet fikk deretter fjernet appen sin fra Apples og Googles appbutikker og ble stengt fra Amazons webhotell.

Etter å ha blitt stengt ute fra Amazons webhotell tidlig i januar, er selskapets nettside nå oppe og ifølge administrerende direktør John Matze vil snart hele plattformen være online igjen.

«I’m confident that by the end of the month, we’ll be back up,» sa Matze til Fox News under et telefonintervju søndag kveld.

Nå kan brukerne følge utviklingen og lese beskjeder fra administrasjonen på Parlers hjemmeside.

«Hey is this thing on?» skrev Matze i sin første oppdatering.

«Now seems like the right time to remind you all — both lovers and haters — why we started this platform. We believe privacy is paramount and free speech essential, especially on social media. Our aim has always been to provide a nonpartisan public square where individuals can enjoy and exercise their rights to both. We will resolve any challenge before us and plan to welcome all of you back soon. We will not let civil discourse perish!»

Flere ansatte har skrevet oppdateringer til Parlers brukere.

«We will NEVER stop fighting. NEVER. This fight is bigger than me, and it’s bigger than Parler. If they’re allowed to silence us, they can silence anyone. It stops now. Please stand with us in this fight for liberty, truth and freedom», skriver Dan Bongino.

Parler saksøker Amazon for beslutningen om å avbryte båndene og hevder at tiltaket er motivert av politisk uvilje, og dermed er både et kontraktsbrudd og et brudd på antitrust-lover. Sherman Antitrust Act er en lov som har til hensikt å sikre sunnere konkurranseforhold.

Parler har fått opp siden uavhengig av Amazon, men har klart å gjenopprette Parlers data fra Amazon på fredag – et viktig skritt for til slutt å kunne starte på nytt.

Til tross for alle problemene Parler har stått overfor hittil i 2021, har ingen av de ansatte sagt fra seg jobben.

«Despite all of this, we haven’t even had one employee quit. Not one, even with them being harassed and threatened, no one has quit… we’ve got such a strong team, this has just made them believe in us more», sa Matze til Fox.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂