Folk har ører og øyne, og de er fremdeles i stand til å oppfatte overdrivelser og doble budskap: Det som skjer, handler ikke om Trump, men om dem.

Vi hører og forstår: Demokratene, som har jukset seg til valget, ønsker hevn over ham som de ikke har fått ram på i løpet av fire år, trass i alle mulige triks og uendelige ressurser. Det måtte en storstilt svindeloperasjon til for å vinne. 39 prosent av amerikanerne fikk det med seg. Joe Biden blir den svakeste presidenten i manns minne.

Men det han mangler i legitimitet, tar han igjen i makt: Big Tech og sikkerhetsapparatet er i ferd med å omringe Trumps bevegelse og binde den som en Gulliver.

Utestengelsen av Trump fra Twitter var bare et åpningsskudd. Kamala Harris oppfordret i valgkampen Twitter til å gjøre nettopp dette, og hun ble sur på Elizabeth Warren fordi hun ikke var enig.

Joe Biden spytter ut ordet «thugs» – banditter – om Trumps støttespillere, og snakker som om unntakstilstanden er et faktum og han kan dømme dem til standrett.

Biden og mange Demokrater snakker om Trumps tilhengere som nazister og/eller terrorister, og mediene spiller villig med.

FBI frykter nye «væpnede angrep» foran innsettelsen 20. januar. De fant rørbomber i Demokratenes og Republikanernes hovedkvarter. Aftenposten slo mandag opp at noen av aktivistene hadde med seg strips. En svart representant er overbevist om at meningen var å lynsje dem fra balustraden i annen etasje.

Mediene lyver uten å blunke. BBC sier at Trump ville tvinge Pence til å annullere valget. Han ville ha ham til å stille spørsmål ved valgmenn fra stater hvor valgreglene var vedtatt i strid med forfatningen og deretter be om en granskning som skulle vært avsluttet før 20. januar.

Respekt for sannhet er opphevet, og det er denne propagandaen, sammen med sensuren, som forteller at USA er blitt forvandlet.

Det er ikke tilfeldig at to russere fra ulike generasjoner, Gorbatsjov og Navalnyj, synes det minner om et kupp. De kjenner seg igjen, det var slik det foregikk hjemme i Russland: En dramatisk hendelse gir påskudd for ekstraordinære tiltak. Demokratene og Big Tech går til krig mot de 74 millioner amerikanerne som stemte på Trump.

Men ikke bare dem: Darren Beattie i Revolver.news sa på War Room mandag at sikkerhetstjenestene styrer Big Tech. Det var ikke tilfeldig at Google, Apple og Amazon slo til samtidig mot konkurrenten Parler. Hvis dette stemmer, er det enda mer uhyggelig. Da er det et kupp i den mer klassiske betydningen.

Det vi vet om presset mot Parler, minner om det. De første timene etter at de ble fjernet fra Google Play og App-butikken, var Parler optimistisk og trodde de snart skulle være oppe igjen. Men leder John Matze fortalte Tucker i natt at så snart de hadde fått kontakt med en ny leverandør og trodde de var reddet, trakk tilbyderen seg. Noen hadde «lent seg» kraftig på dem.

Det høres ut som føderale myndigheter.

Hvis dette stemmer: at Big Tech og sikkerhetsmyndighetene støtter hverandre, at sikkerhetsmyndighetene har tatt ledelsen, så er dette langt verre enn noen kunne forestille seg.

Vi vet at FBI og CIA, med National Security Agency som tilveiebringer, oppførte seg som en stat i staten under Russiagate. Avsløringer av deres maktbrynde har ikke fått konsekvenser. Ingen har havnet i fengsel.

Tvert imot. Mange av de verste Russiagate-agitatorene har fått ledende jobber i Biden-administrasjonen. De angrer ingenting. Tvert imot snakker de som om anklagene fortsatt er gyldige og ikke er deres egen fabrikasjon. En slik grad av løgnaktighet, frekkhet og arroganse er noe vi ellers forbinder med autoritære stater.

Parlers talskvinne sier at Google og Apple ville tvinge dem til å innføre samme algoritme som de selv bruker, og som gjør det mulig å overvåke folk 24/7. Men det nektet Parler. Det ville være det samme som å innføre en overvåkingsstat. Men Big Tech er allerede der. En slik detalj burde få alarmen til å gå hos myndigheter i alle land som ønsker å bevare friheten.

Et annet kjennetegn er revisjonisme, omskriving av historien. Facebook forbyr nå innlegg som omtaler valgfusk. Det neste er forbud mot å omtale Obama-administrasjonens maktmisbruk mot Trump. Har man først sagt A, blir man ofte tvunget til å si B.

USA har slått inn på en vei med repressive tiltak som har lett for å bli selvdrivende.

Med en påtroppende president på vei inn i tåkeheimen som snakker om Goebbels og The Big Lie og bombingen av Dresden, er det nok et trekk som minner om Sovjetunionen: Det er lett å lede gamle menn som tror på sine egne innbilninger.

CNN gjør ikke noe forsøk på å advare. Brian Stelter ser ikke nedlukningen på Twitter eller deplatformingen av Parler som noe brudd på ytringsfriheten. De er private firmaer som gjør hva de vil.

Denne aggressive holdningen vitner om at det er payback time. Rick Wilson fra the Lincoln Project sier at de skal gjøre Trumps tilværelse til «et brennende helvete». Det gjelder også hans støttespillere.

For å gi en idé om galskapen: Wilson sier at Trump har dannet en sekt. Hvis han innførte barneofringer, ville tilhengerne følge ham. Er ikke dette det samme som Bernt Hagtvet og Vebjørn Selbekk sier? Dolkestøtslegender og sektsamfunn.

Wilson sier at det er to personer de skal «ta»: Rupert Murdoch og Mark Zuckerberg. De to er ansvarlige for Trump-bevegelsen. Med tanke på forandringene i Fox, og ikke minst Facebook, er dette skremmende tale. Hvor langt har disse folkene tenkt å gå?

Hvor er bremsene?

Når et land går av sporet, er det som regel noen som forsøker å avverge fullt havari. Men i dagens USA kommer Corporate America løpende og vil delta. Demokratene vil at de som støtter Trump, ikke skal ha lov til å fly, de vil at de som var Trumps nøkkel-medspillere, skal stilles for retten.

Corporate America deltar med liv og lyst. De har donert hundrevis av millioner dollar til BLM og Antifa. Nå skal Trump-tilhengerne straffes.

De legger opp til et nytt skritt på den autoritære skruen: utrenskning.

De sitter med bukten og begge endene. Det sies i fullt alvor at de som har arbeidet for Trump, skal nektes arbeid. Det er laget lister over det Anders Magnus omtaler som «medløpere», et uttrykk fra Det tredje rike.  I sluttfasen av Trumps periode gjelder ikke vanlig edruelighet.

Noen av advokatene var farligere: Rudy Giuliani sto på podiet før presidenten forrige onsdag og oppildnet massene til «væpnet kamp».

Giuliani kan ikke ta igjen. Journalister som Magnus kan si hva de vil. Magnus har ingen kritiske bemerkninger til at frie medier blir truet til å stenge.

Twitter og Facebook har nå stengt kontoene til presidenten og mange av hans nære medarbeidere. Begrunnelsen er at de frykter at plattformene skal kunne brukes til å oppfordre til mer vold.

En begrunnet frykt, siden det føderale politiet nå advarer om at det er planlagt væpnede angrep mot hovedstaden og Kongressen før og under innsettelsen 20. januar.

Alle de 50 delstatenes lokale kongressbygninger har også mottatt slike trusler om væpnede angrep.

Parler, et annet yndet nettsamfunn for ekstreme høyreorienterte, har nå mistet sin webhotelltjeneste hos Amazon. I tillegg har både Apple og Google sperret nedlastninger av Parler-appen på sine telefoner.

Dette er det samme som å hylle undertrykkelsen av ytringsfriheten. Trump-hatet har gjort noe med medier og journalister. Det synes ikke å være noen nedre grense for hvor dypt de kan synke.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.