Jordan B. Peterson varsler at hans team nå tester ut beta-versjonen av en ny sosial plattform, kalt Thinkspot. Den skal være abonnementsbasert, og uten sensur.

Jordan B. og Dave Rubin reagerte kraftig da Sargon of Akkad, hvis navn er Carl Benjamin, ble kastet ut av Patreon for en uskyldig bagatell. Patreon er et system som gjør det mulig å verve betalende støttespillere på YouTube.

Jordan B. Peterson launching ‘anti-censorship’ platform ‘Thinkspot’ to counter tech titans

Den nye plattformen kommer ikke til å sensurere innhold, men vil la det være opp til rettsvesenet å avgjøre om noe er lovstridig.

“Once you’re on our platform we won’t take you down unless we’re ordered to by a US court of law,” Mr. Peterson told podcasting star Joe Rogan on a June 9 broadcast, NewsBusters reported Wednesday.

Det brukerne har opplevd i stigende grad, er at YouTube demonetiserer, dvs. fratar brukere inntektene fra eget materiale, helt uten forvarsel og uten ankemulighet. Det er vilkårligheten og den politiske slagsiden som har fått stadig flere til å reagere. Jordan B. varslet i desember at de var på utkikk etter alternativer. Han sa at systemutviklere i Facebook, Google og Twitter hadde kontaktet dem og tilbudt sin hjelp. Folk på innsiden er bekymret for politiseringen av sosiale medier som har tilnærmet monopol.

For første gang er nå føderale og lokale myndigheter i gang med å se på tech-gigantenes dominans og bruk av markedsmakt. De reguleres etter en lov om teknologiske plattformer som fritar dem for redaktøransvar. Det er ikke mulig å saksøke Big Tech for redaksjonelle valg.

Det kan det bli slutt på. Google, Facebook og Twitter har de siste månedene blitt stadig mer politiske, dvs. anti-Trump, anti-konservative. Folk opplever det i hverdagen: YouTube-stjerner med to millioner følgere, som Black Pigeon, blir tatt ned. Han kom senere opp igjen, men da var skaden skjedd. Folk ser hva Big Tech holder på med: sensur etter eget forgodtbefinnende.

The first amendment, det første tillegget til forfatningen, rommer retten til ytringsfrihet. Den står sterkere i USA enn i Europa. Amerikanere ser at det Big Tech i virkeligheten gjør, er å innskrenke ytringsfriheten til borgerne uten at noen har gitt dem lov til det. Det er selvtekt. Big Tech har derfor en voksende opinion mot seg som vil at det settes grenser for deres virksomhet. De må ansvarliggjøres. Det er opp til domstolene – og ikke Google, Facebook og Twitter – å bestemme grensene for ytringsfrihet, som er svært vide i USA.

Big Tech er blitt aktivister. For noen måneder siden startet de valgkampen mot Trump. Men amerikanere flest liker ikke aktivister og betrakter dem som masete. Nå hører amerikanerne det samme maset fra Hollywood-celebriteter, CNN, MSNBC, New York Times, Washington Post, Demokratene i Kongressen og Big Tech: De er allerede irritert etter 2½ år med Russia collusion, og nå maset om riksrett. Amerikanerne oppfatter budskapet: Trump skal vekk. Og hva kommer i stedet? Vested Interests, dvs. de privilegerte; eliten. Store selskaper som vil ha fri innvandring og går etter alle som hevder den nasjonale suvereniteten.

Jo mer venstresiden radikaliseres, jo sterkere blir erkjennelsen av at den er mot Middle America, som er pragmatisk og patriotisk.

Alexandra Ocasio-Cortez ga i natt et intervju der hun sa at Demokratenes kandidat kom til å tape hvis man ikke fikk en som presenterte et helt nytt program. Stikkord var at man gjorde rent bord – alt skal være gratis:

«I think that we have a very real risk of losing the presidency to Donald Trump if we do not have a presidential candidate that is fighting for true transformational change in the lives of working people in the United States,» Ocasio-Cortez told ABC News’ Jon Karl on «This Week» in her first Sunday morning show appearance since she took office in January.

«I think that if we elect a president on half-measures that the American people don’t quite understand – the agenda of a president, you know, that says we’re fighting for higher wages but we don’t want a $15 minimum wage, fighting for education but we don’t want to make colleges tuition-free, fighting for women’s rights, et cetera, but we don’t want to go all the way with that, then I think we have a very real risk of losing the presidency,» Ocasio-Cortez continued.

Ocasio-Cortez og Bernie Sanders er i allianse med Corporate America og Big Tech, som alle ønsker åpne grenser. Men samtidig vil de unge radikale Demokratene ha en velferdsstat etter europeisk modell. Selv sosialdemokrater i Europa har forstått at det er umulig å kombinere de to. Men Demokratene appellerer til de unge som er tynget av gjeld og ikke har råd til egen bolig eller til å stifte familie. For dem høres det forlokkende ut at helse og skole skal være gratis.

Den jevne amerikaner forstår at dette er galskap. Når Big Tech bruker sin makt til å kvele diskusjonen, har de kastet hansken mot demokratiet.

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂