Ikke før har EU kunngjort at de innfører sensur av digitale plattformer, før Bidens Department of Homeland Security kunngjør at de også har opprettet et kontor som skal luke ut desinformasjon.

The Department of Homeland Security is setting up a Disinformation Governance Board in an attempt to combat “misinformation” online.

Homeland Security Secretary Alejandro Mayorkas spoke about the “just established” governance board during a congressional hearing on Wednesday, arguing it would help reduce domestic threats to the United States.

Dagen etter at Elon Musk lover å gjeninnføre ytringsfrihet på Twitter, melder Biden at regjeringen vil trå til å sørge for at man ikke kan si hva man vil. Dette er det motsatte av First Amendment, som garanterer ytringsfrihet. Tidligere har ytringsfriheten stått klippefast i USA. Slik er det ikke lenger.

Til å lede kontoret har Mayorkas valgt en kvinne som har vist seg som lojal og anti-konservativ.

Nina Jankowicz, a fellow for the Wilson Center, confirmed reports that she would direct the board, sharing her official government portrait on her social media profile.

“Cat’s out of the bag: here’s what I’ve been up to the past two months,” she wrote.

Konservative var raske med å finne ut at hun gikk god for spionsjefene som sa Hunters laptop trolig var russisk desinformasjon. Under en høring i Kongressen samme høst viste hun hvorfor hun er valgt til jobben med å sørge for lov og orden på nettet: Frihet er farlig.

In October 2020, Jankowicz testified to the House Select Committee on Intelligence on the dangers of misinformation and conspiracy theories and how to stop it online.

“Disinformation is a threat to democracy,” she warned and criticized the government and social media platforms who have “all but abdicated their responsibility” to address ​”domestic​ disinformation.”

During her testimony, Jankowicz recommended that Congress start spending more taxpayer dollars to fund a “robust public media” and work on a global effort to combat disinformation.

Jankowicz roste Twitter for å ha tatt grep og kastet ut konservative.

“Twitter is the best example of a platform moving in the right direction in this context, but the U.S. political environment would be better served by more transparency and equity around its enforcement of these measures,” she said.

Jankowicz sier det er på tide med mer åpenhet om hvor grensene går og hva straffen vil bli. Det er samme toner som EU sender: Nå skal sensuren inn i lovs form.

EU ble før helgen enig om Digital Services Act, loven for internett. Den pålegger Big Tech å fjerne innhold som er desinformasjon og nevner spesifikt pandemien. Da vil EU pålegge Big Tech å være sensurinstans for myndighetene og Big Pharma.

EU-kommissær Margrethe Vestager skrev på Twitter natt til lørdag.

– Digital Services Act (DSA) skal sikre at det som er ulovlig utenfor internett, også blir sett og håndtert som ulovlig på internett, samtidig som ytringsfriheten ivaretas, skriver hun.

Diskusjonene om pakken har pågått i flere måneder, og enigheten kom på plass etter 16 timer med sluttforhandlinger natt til lørdag.

Men hva betyr det i praksis at det som er ulovlig utenfor internett skal være ulovlig innenfor?

DSA beskriver ansvaret som teknologi- og nettselskaper pålegges, blant annet når det gjelder hatprat, spredning av desinformasjon, salg av ulovlige og forfalskede varer, og beskyttelse av grunnleggende rettigheter. Loven innebærer at selskaper som Facebook-eier Meta og Google må moderere plattformene sine for å luke ut skadelig innhold, som for eksempel desinformasjon om covid-19, og innføre systemer for å hindre spredning av farlig materiale i krisetider, som koronapandemien.

Hvem definerer hva som er hatprat og desinformasjon? Slik praksisen var under koronaepidemien var det politiske beslutninger forkledd som vitenskap. Seriøse forskere som Robert Malone og McCullough ble ekskludert fordi de henviste til forskning som sa noe annet enn offisiell lære. Big Pharma og Big Tech bestemte hva som var sannhet. De som ikke fulgte deres linje ble ekskludert.

Nå har EU gjort dette til lov og Biden-regimet vil ikke være dårligere.

Det brygger opp til en stor kamp om ytringsfriheten i Vesten og myndighetene står for sensuren.

Department of Homeland Security Sets Up ‘Disinformation Governance Board’ to Fight ‘Misinformation’

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.