Věra Jourová er visepresident for EU-kommisjonen med ansvar for verdier og åpenhet. Nå anklager hun Twitter for desinformasjon. Men Elon Musk går til motangrep.

Jourová uttalte 26. september at EU-kommisjonen vil holde et ekstra øye på X/Twitter, som anklages for å være den største plattformen for desinformasjon.

Digital Services Act (DSA) skal ifølge EU bidra til følgende:

  1. to create a safer digital space in which the fundamental rights of all users of digital services are protected;
  2. to establish a level playing field to foster innovation, growth, and competitiveness, both in the European Single Market and globally.

DSA inkluderer en Code of Practice on Disinformation, en lov som pålegger sosiale medier å sensurere såkalt desinformasjon. Twitter/X har ikke signert Digital Services Act. Dette i motsetning til andre sosiale medie-giganter som Facebook, YouTube og TikTok.

Dette er trolig en av grunnene til at Jourová sa at EU er urolige over desinformasjon på X/Twitter X/Twitter.

En analyse utført av EU viser at nettplattformen X, tidligere kjent som Twitter, har den største andelen desinformasjon av alle som ble undersøkt.

Analysen strakk seg over tre måneder og ble utført i Spania, Polen og Slovakia. Den viser at X scorer dårligere enn EUs minstestandard når det gjelder feilaktig og misvisende informasjon, ifølge Jourová.

Twitter var et av flere titall selskaper som opererte med sosiale plattformer, og som i 2018 undertegnet på en frivillig ordning om å respektere EUs standarder. Etter at Twitter ble kjøp opp av Elon Musk og gitt navnet X, har selskapet trukket seg fra denne ordningen.

– X er ikke lenger blant dem som overholder EUs standard, og er den plattformen som bringer mest desinformasjon, sier Jourová..(NTB-AFP)

Elon Musk med sterk kritikk av ny LGBTQ-lov foreslått i California

Elon Musks reaksjon lot ikke vente på seg. Musk brukte plattformen sin og startet en tråd der han avslørte hykleriet i myndighetenes press for å sensurere såkalt desinformasjon, samt sin egen erfaring med å ta 3 doser av mRNA-vaksinen.

Musk er ingen vaksinemotstander, men han tar blant annet klart og tydelig avstand fra vaksinetvang, noe han også gjorde for to år siden. I tillegg har han selv hatt dårlig erfaring med mRNA-vaksinen.

Epoch Times har en film om denne og andre saker om desinformasjon som inkluderer ulike reaksjoner fra Musk. Du kan se klippet via denne lenken.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.