EU opplyser at de har innledet en etterforskning av X/Twitter for spredning av desinformasjon. EU-kommissær Thierry Breton har tidligere advart selskapet.

Breton uttalte tirsdag at plattformen sprer «ulovlig innhold og desinformasjon» etter Hamas-angrepet mot Israel sist lørdag.

EU-kommisjonen sier at de har sendt en formell forespørsel til X/Twitter om å få overlevert informasjon i forbindelse med saken.

– X må oversende den forespurte informasjonen til kommisjonen innen 18. oktober for spørsmålene knyttet til aktivering og driften av Xs kriseresponsprotokoll og innen 31. oktober for de øvrige spørsmålene, sier kommisjonen i en uttalelse.

EU har innført nye lover for de store internettselskapene som blant annet krever at de skal bekjempe falske nyheter. Selskapene risikerer store bøter. Etterforskningen av X/Twitter er den første som blir iverksatt etter det nye lovverket Digital Services Act (DSA).

Etter Bretons advarsel til X/Twitter tirsdag, har selskapet fjernet hundrevis av Hamas-tilknyttede kontoer og iverksatt tiltak for å fjerne eller merke innhold om Israel-angrepet, ifølge Linda Yaccarino, administrerende direktør i X.

DSA trådte i kraft i august har som mål å trygge brukernes rettigheter på områder som personvern, innsyn og fjerning av skadelig eller ulovlig innhold.

Elon Musk står opp mot EU: Vil offentliggjøre alle deres krav om sensur

Doc-TV: EU-kommisjonen vil bli Orwells 1984 på speed

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.