X har fjernet hundrevis av Hamas-tilknyttede kontoer og iverksatt tiltak for å fjerne eller merke innhold om Israel-angrepet, ifølge selskapets sjef.

– X er forpliktet til å tjene offentligheten, spesielt i kritiske øyeblikk som dette, og forstår viktigheten av å fjerne ulovlig eller misvisende innhold, skriver Linda Yaccarino i et brev til EU-kommissær Thierry Breton publisert på X, tidligere kjent som Twitter, onsdag.

Desinformasjon om de siste dagers grufulle hendelser i Israel og på Gazastripen har spredt seg på alle de store sosiale medieplattformene. Aller verst er det på X, som ifølge forskere og EU viser minst vilje til å gripe inn.

Tirsdag denne uka advarte EU-kommissær Breton X-eier Elon Musk om at plattformen sprer «ulovlig innhold og desinformasjon» etter Hamas-angrepet mot Israel sist lørdag.

EU har vedtatt noen av de strengeste internettlovene i verden og krever blant annet krever at plattformer bekjemper falske nyheter.

EU-kommissær truer med å forby Twitter og TikTok i unionen

EU vil stenge sosiale medier ved sosial uro

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.