EU og Meta er blitt enige om at det sosiale medie­selskapets plattformer i juli skal gjennomgå en «stresstest» av innholds­modereringen med sikte på å oppfylle kravene i unionens nye regler for digitale tjenester (DSA), som trer i kraft den 25. august.

Det kunngjør EU-kommissær for det indre market Thierry Breton på Twitter.

Meta setter inn ett tusen medarbeidere for å gjøre jobben, opplyser Breton. EU-kommissæren krever at Metas plattformer straks må håndtere skadelig innhold som er rettet mot barn, melder Reuters.

The DSA bans certain types of targeted advertisements on online platforms such as those meant for children or when they use special categories of personal data, such as ethnicity, political views and sexual orientation.

En rapport fra Stanford University og Wall Street Journal som nylig ble offentliggjort, avslørte at Instagram var blitt en plattform for spredning av barneporno.

EU-kommissæren kritiserte tidligere denne måneden Meta for ikke å ha gjort nok, og truet i den forbindelse selskapet med kraftige sanksjoner.

Meta fikk i mai 1,3 milliarder dollar i bot av EU for salg av persondata.

Facebook-eieren har ikke kommentert meddelelsen fra Breton overfor Reuters.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.