EU var raskt på banen med å påpeke at Twitter under Elon Musks ledelse må følge EUs regler. I Europa må fuglen fly etter våre regler, skriver EU-kommissær Thierry Breton på Twitter. Det er å kaste hansken til dem som vil ha ytringsfrihet. Forstår EU hvem de utfordrer?

Ikke Musk, men 430 millioner europeere. EU sier i virkeligheten: Fall ned på kne, underkast dere. Vi er loven. EUs raske svar indikerer hvor mye som står på spill. De er redd for å miste kontrollen. En stor løs kanon er nok til å senke skuta.

Meldingen er et svar på tweeten til Elon Musk om at «fuglen er befridd», som forstås som at han har fullført kjøpet av meldingstjenesten.

Breton er kommissær med ansvar for det indre marked i EU. Unionen ønsker å innføre regler som skal begrense makten til amerikanske teknologiganter og tvinge dem til å ta mer ansvar for å hindre spredning av skadelig innhold.

Musk har varslet at han ønsker å gripe minst mulig inn for å begrense ytringer på Twitter. Det er også ventet han vil la USAs tidligere president Donald Trump ta i bruk plattformen igjen. (NTB)

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.