EU-kommissær for det indre marked, Thierry Breton, advarer igjen Twitter om at selskapet må holde seg innenfor EUs regelverk.

Frykten for ytringsfrihet brer seg blant elitene og hovedstrømsmediene. EU slenger seg selvsagt på trenden.

Breton understreker i intervjuer med tyske og franske aviser at Twitter risikerer bøter og andre tiltak hvis de ikke følger EUs lover og regler.

– Det er helt klart at hvis Twitter ikke retter seg etter disse reglene, kan vi ilegge bøter. Og hvis regelbruddene fortsetter, kan vi stenge plattformen i Europa, sier kommissæren.

– Vi følger svært nøye med på det som skjer på Twitter etter at Elon Musk tok over, fortsetter Breton. (NTB)

Breton snakket med Musk onsdag, og de to skal møtes nok en gang før jul.

Kommissæren Breton hevder at de har innført et regelverk som med effektive tiltak skal forhindre «spredning av løgner og hat».

Frankrikes president Emmanuel Macron møtte Musk i USA fredag, og sa i ettertid at de hadde hatt en «tydelig og ærlig» samtale.

– Twitter må bestrebe seg på å få på plass klare brukervilkår, betydelig styrking av innholdsmoderering og beskyttelse av ytringsfrihet for å kunne overholde europeisk regulering, skriver Macron.

For EU-eliten beskyttes altså ytringsfriheten ved å innføre begrensninger i hva folk tillates å si.

NTB antyder sin holdning ved å nevne at Musk har gjennomført store kutt i staben i Twitter. Dessuten har han sluppet til personer som tidligere var stengt ute av tjenesten.

Musk har kjøpt et selskap for over 40 milliarder dollar, og har selvsagt rett til å endre selskapets strategi og instrukser til de ansatte. Ingen norske hovedstrømsmedier fordømte Twitter da de kastet ut USAs forrige president, eller da de blokkerte nyheten om Hunter Bidens laptop til fordel for Joe Biden i forrige presidentvalg.

Men verdens rikeste mann mener Twitter har gått altfor langt, og vil derfor åpne ytringsfriheten på plattformen markant.

Slikt gjør selv ikke Elon Musk uten risiko. Men Musk er ikke noen hvemsomhelst. Popcornet må hentes frem.

George Orwell-sitater er illustrerende i vår tid:

Krig er fred.
Frihet er slaveri.
Uvitenhet er styrke. 

Les også:

EU truer Musk – Twitter må innordne seg

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.