Elon Musk under et møte med Thierry Breton i mai 2022, da Musk hadde startet prosessen for oppkjøpet av Twitter. Stillbilde: Twitter.

Det er ikke sikkert Twitter og TikTok vil rette seg etter EU-forordningen om digitale tjenester (Digital Services Act, EU 2022/2065) som trer i kraft i september, og derfor risikerer begge å bli forbudt i EU, truer EU-kommissær Thierry Breton.

EU må forsvare sine interesser robust mot USA og Kina, og for dette formål kan det bli aktuelt å subsidiere fremtidige teknologier i unionen, sier Breton, som er kommissær for det indre marked, i et intervju med Der Spiegel.

Det er ikke første gang Breton advarer de to selskapene om mulige konsekvenser av ikke å bøye seg for EUs regelverk, i første omgang kjempebøter. Men «om nødvendig vil Twitter og TikTok bli forbudt i EU», sier han nå til det tyske nyhetsmagasinet.

Da Elon Musk kort etter overtagelsen av Twitter gjorde det klart at «fuglen er befridd», repliserte Breton umiddelbart at «fuglen må følge våre regler» i EU.

Også i januar gikk kommissæren ut mot Twitter og TikTok, som blant andre Bloomberg rapporterte om. Blant tingene han bemerket spesielt, var muligheten for politisk manipulasjon.

Nå skjerpes altså tonen fra Breton, som ikke har hatt noe å bemerke til den politiske slagsiden i Damokratenes favør eller det hemmelige samarbeidet mellom Twitter og FBI som fant sted før Musk overtok selskapet, slik Twitter Files har avslørt.

Uttalelsen i intervjuet kommer kort tid etter at Breton advarte de to selskapene i nylige videokonferanser, opplyser Der Spiegel. Kommissæren skal ha vist til 19 brudd fra TikToks side på EUs retningslinjer.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.