Muligheten kan ikke avskrives. Det kan bli Trump mot Alexandra Ocasio-Cortez i 2024. Det er Clintons gamle valgkamprådgiver, Dick Morris, som sier det. Demokratene kan være så kjørt opp mot veggen at de ikke har noe å tape på å løpe linen helt ut og stille den mest radikale kandidaten noensinne.

Det vil i så fall bli et oppgjør uten sidestykke: En marxist-inspirert sandinistatype mot America First.

“Here’s the ultimate nightmare — President Alexandria Ocasio-Cortez. President AOC. [It] could happen,” Morris outlined. “She’ll turn 35, the age specified in the Constitution to be president, three months before she would take office in 2024. Happy birthday. And the politics of that year are folding in such a way that I believe there’s a real chance that AOC will run and could even be nominated.”

Biden er ved å fade vekk og Kamala står klar. Men hun er bare en overgangsfigur. En som får holde i rattet til tiden er omme. Ingen tror Kamala har en sjanse i 2024. Hun er enda mer upopulær enn Biden.

De to har dessuten kjørt USA i grøfta. Men AOC har holdt en viss avstand. Hun er dessuten yndlingen til den radikale fløyen som har satt tonen under Biden. Den som tror grunnen til at Biden ikke har lykkes har vært at han har vært for treg og forsiktig. Dette er folk som tilhører Demokratiske sosialister. De er fullblods revolusjonære.

Det vil i så fall bli et valg uten sidestykke. USA har tidligere hatt radikale kandidater. Den mest radikale var George McGovern som gjorde det dårligste valg i amerikansk historie da han i 1972 kun vant en delstat mot Richard Nixon..

McGovern forsto ikke Middle America. Nå har amerikansk elite torpedert middelklassen i årtier. Den er svekket. Men Trump er deres mann.

Demokratene tror kanskje at den karismatiske AOC skal appellere til millioner av latinos. Men de har for første gang forlatt Demokratene og over til Republikanerne. fordi de vil ha kontrollerte grenser og konservative verdier. Det er dette Demokratene ikke klarer å forstå.

Derfor tror de kanskje at AOC vil være et kort å satse på. De vet det er vinn eller forsvinn likevel.

“The Democrats are desperate, and they want to dump Biden, who will be 81 in ’24,” he continued. “They’re losing the Hispanic vote more each day. The latest polls have Trump beating Biden among Latinos — actually winning Latinos. So, the Democrats, in desperation, may turn to a young, female, charismatic Latina like AOC. Thank God I don’t think she can be elected. I think Trump will beat her to a pulp. But don’t count AOC out. She could well be the Democratic nominee.”

Vi vet hvordan norske medier vil reagere: De vil være ekstatiske. Akkurat en slik ung politiker som de mener USA mangler. At hun har sagt at verden går under om 12 år eller at hun ikke vet noe særlig om Midtøsten, spiller mindre rolle. Hun har frekkhetens nådegave og er marxist.

Det holder. Eller for amerikanerne: Nettopp ikke.

De er klare for en kandidat som sier «ingen flere eksperimenter, ikke med økonomien, ikke med våre barn, ikke med våre soldater».

Han heter Donald J. Trump og da vet velgerne hva de får.

 

 

Dick Morris: Ocasio-Cortez Could Be 2024 Presidential Nominee — ‘Don’t Count AOC Out’

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.