Venstresiden i det Demokratiske partiet får noe av skylden for angrep på jøder på åpen gate. Med sin retorikk legitimerer de fiendtlige holdninger til jøder, sier kritikere.

Alexandria Ocasio-Cortez sa for bare et år siden i et intervju at hun ikke visste stort om Midtøsten. Da hadde hun akkurat avslørt store kunnskapshull. Nå uttaler hun seg som om dette var hjemmebane. De sterke angrepene på Israel ser ikke ut til å være bygget på kunnskap, men på slagord og opportunisme. Det «passer» å sammenligne palestinerne med de svartes sak.

Jødiske talsmenn sier politikere som Ocasio-Cortez gir intellektuell ryggdekning til voldsmenn og jødehatere.

Seffi Kogen, the Global Director of Young Leadership at the Jewish advocacy organization, wrote in Newsweek that Ocasio-Cortez’s depiction of Israel as an «apartheid» state that indiscriminately bombed its targets was dangerous.

«While anti-Zionist gangs beat up Jews in her city, Rep. Alexandria Ocasio-Cortez was providing a quasi-intellectual basis for their actions, defaming Israel as an apartheid state employing indiscriminate force in what she seems to think is a capricious quest to murder as many Palestinian children as possible, instead of a highly restrained military operation tightly targeted on terrorists,» he wrote.

Det var fysiske angrep på jøder i både Los Angeles og New York denne uken.

Ocasio-Cortez may not have called for violence, Kogen wrote, «but she carved out an area of respectability for a certain type of anti-Semitism, and others were only too happy to rush in, fists flying.».

Dette er de samme politikerne som ellers er hypersensitive overfor stempling av minoriteter. De har imidlertid ingen skrupler med å stemple Israel som en apartheidstat.

Men Demokratene kan ikke være særlig overrasket over hva de høster. De har latt Antifa og BLM gjøre hva de ville i et halvt år. Selvfølgelig ble det knust noen egg.

Nå overføres samme taktikk på jøder.

It turns out, if you ignore all evidence, turn Israel into the villain in your morality play, and insist that Americans have a ‘responsibility’ to do something about Israel, the thing that they will do is beat up American Jews, throw rocks through the windows of American synagogues, and harass Jews who try to speak up on social media,» Kogen wrote.

Kogen said Ocasio-Cortez is aware «words matter,» pointing to her past fears that vitriolic rhetoric could endanger her.

Det er derfor ikke bare Biden, men også Ocasio-Cortez, som er sårbar.

Ingen vet hvem som trekker det lengste strå. Nancy Pelosi turde ikke tukte Ilhan Omar for tre år siden. Hvis Demokratene skulle gi etter for en antisemittisk falang, vil det være nok en spiker i republikkens kiste. Eller Demokratenes.

As a weak and sclerotic Democratic leadership cowers before the anti-Israel zealotry of the Squad and its acolytes in the House of Representatives, American Jews are getting a glimpse of what the future may hold: a return to a not-so-distant past in which Jews stood alone to face either slaughter or survival,» the Free Beacon’s editors wrote.

 

 

Ocasio-Cortez providing ‘quasi-intellectual basis’ for anti-Semitic hate crimes: Jewish activist

 

 

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.