Saikat Chakrabarti og Alexandra Ocasio-Cortez.

Alexandria Ocasio-Cortez’ omstridte stabsjef Saikat Chakrabarti, trekker seg etter å ha utløst store indre stridigheter blant Demokratene i Kongressen.

Saikat Chakrabarti, the embattled chief of staff for freshman Rep. Alexandria Ocasio-Cortez, D-N.Y., is leaving his position following series of controversies that contributed to public divisions within the House Democratic Caucus.

Ocasio-Cortez og de andre i firerbanden, the Squad, har spilt rasistkortet mot ledelsen av partiet i Kongressen, Nancy Pelosi og Chuck Schumer ved å påstå at de blir forskjellsbehandlet fordi de er «women of color».

Chakrabarti har gått enda lenger og påstått at Demokrater som ikke er enig med dem er en ny utgave av Sørstats-Demokrater. Demokratene i Sørstatene var de som forsvarte slaveriet og segregeringen.

Han sa en Demokrat fra Kansas som selv er indianer åpnet døren til «rasistisk politikk» fordi hun stemte mot et forslag de radikale Demokratene hadde lagt frem.  En slik bruk av rasistordet er dobbelt feil.

In June, he tweeted that Rep. Sharice Davids, D-Kansas, one of the first two Native American women to serve in Congress, enabled a racist system after she voted in favor of a Senate border bill not backed by progressives.

“Who is this guy and why is he explicitly singling out a Native American woman of color?” the House Democratic Caucus’ official account tweeted last month. «Her name is Congresswoman Davids, not Sharice,» the House Democrats added. «She is a phenomenal new member who flipped a red seat blue.»

«Keep Her Name Out Of Your Mouth,» the tweet concluded with interspersed emojis of clapping hands.

Chakrabarti var en av grunnleggerne av Justice Democrats som er den radikale falangen som vil forvandle Demokratene til et militant parti. Justice Democrats står også Antifa nær som vil stanse motstandere med vold og nekte folk å slippe til på universitetene. Justice Democrats snakker om Trump som fascist og rettferdiggjør angrep på folk i Trump-administrasjonen.

Chakrabarti har vært ideologen bak Ocasio-Cortez. Modus operandi har vært å gå etter alle motstandere med de mest ondsinnede anklager.

In July, Chakrabarti described centrist Democrats who blocked a liberal-backed emergency border bill as the «new Southern Democrats.»

They “certainly seem hell bent [sic] to do to black and brown people today what the old Southern Democrats did in the 40s,” he tweeted in a now-deleted post.

I tillegg til stempling av partimedlemmer har Ocasio-Cortez og Chakrabarti også trikset med valgkampbidrag.. De har overført over 800.000 dollar fra en innsamlingsorganisasjon, en såkalt PAC, til et selskap de har opprettet og som ikke er underlagt offentlighet.

Chakrabarti has also been at the center of legal controversy. In April, he and Ocasio-Cortez were named in a Federal Election Commission complaint accusing them of overseeing a «shadowy web» of political action committees (PACs) that allowed them to raise more cash than they could have legally. The complaint also alleged that a limited liability company (LLC) was created to avoid federal expenditure requirements by offering Ocasio-Cortez and other Democratic candidates political consulting services at a price so low that the company apparently shut down before the election was even over.

De to har operert med to sett standarder: De kan tillate seg hva som helst – både å rette drepende anklager mot andre, og selv tillate seg å bryte regler.

Det gjenstår å se om Chakrabartis avgang vil svekke Ocasio-Cortez’ stilling.

Ocasio-Cortez’s embattled chief of staff leaving post after controversies

Forhåndsbestill Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.