Demokratene har drevet en politisk «patronage» av minoritetene i USA, fremst latinos og svarte, i årtier. De er avspist med statlige penger mot stemmer. Nå er de blitt så mange at de kan stille patriserne til veggs. Ingen nåde for Pelosi og Schumer.

Retorikken mellom Speaker of the House, Nancy Pelosi, og leder for den radikale, unge del av Demokratene i Kongressen, Alexandra Ocasio-Cortez, har eskalert kraftig. Man kan si at forholdet har skjært seg og blitt til åpen krig.

Ocasio-Cortez finner seg ikke i å bli satt på plass av Pelosi. Hun svarer og nederst i bunken av argumenter kommer hun til rasisme. Det kortet er brukt av Kamala Harris mot Joe Biden, og Biden krøp til korset etter å ha gjort et forsøk på å holde stand. Det knefallet kan ha kostet ham nominasjonen. Harris, og de andre dundrer løs. De har sett hva rasisme-kortet kan utrette.

Bakgrunnen var et intervju Pelosi ga New York Times der hun kommenterte at de fire radikale Demokratene ikke stemte for de 4,5 milliard dollar som skulle gå til å lette forholdene for migrantene på grensen. Hvordan kunne det ha seg at de ikke ville støtte en slik bevilgning?

“All these people have their public whatever and their Twitter world,” Pelosi told the Times, referring to Ocasio-Cortez, Reps. Ilhan Omar, D-Minn., Rashida Tlaib, D-Mich., and Ayanna Pressley, D-Mass., all of whom voted against the House’s $4.5 billion bill to address humanitarian issues at the U.S.-Mexico border.

“But they didn’t have any following. They’re four people and that’s how many votes they got.”

Pelosi avfeide dem. De har sin lille twitterverden mens vi tar oss av den virkelige, synes hun å si.

Ocasio-Cortez hogg tilbake:

“That public ‘whatever’ is called public sentiment,” she tweeted. “And wielding the power to shift it is how we actually achieve meaningful change in this country.”

Hun forsvarte bruken av sosiale medier, og syntes å si: Ikke undervurder oss!

“I find it strange when members act as though social media isn’t important,” Ocasio-Cortez wrote. “They set millions of [dollars] on [fire] to run TV ads so people can see their message.

“I haven’t dialed for dollars *once* this year,” she added, “& have more time to do my actual job. Yet we’d rather campaign like it’s 2008.”

Det var bare en åpning fra Ocasio-Cortez’ side. Hennes stabsjef godkjente en tweet som kalte Pelosis Demokrater for «segregasjonister», dvs tilhengere av raseskille. Den ble slettet, men skaden var gjort. Ocasio-Cortez sa nå at hun var lei av å møte de samme argumentene om og om igjen og de kokte til syvende og sist ned til deres etnisitet og rase. Hvem de var.

Det var i et intervju med Washington Post at hun viftet med rasismekortet:

Ocasio-Cortez said to The Washington Post on Wednesday that the «persistent singling out» by the Speaker may be more than «outright disrespectful.»

«When these comments first started, I kind of thought that she was keeping the progressive flank at more of an arm’s distance in order to protect more moderate members, which I understood,” Ocasio-Cortez said.

“But the persistent singling out . . . it got to a point where it was just outright disrespectful . . . the explicit singling out of newly elected women of color.”

I et annet intervju sier hun at minoritetene har vært brukt som salderingsposter i politisk hestehandel. -Den tiden er over, sier AOC, som hun kalles.

In an earlier interview with The New Yorker Radio Hour, Ocasio-Cortez accused Congress of using  women and minorities as «bargaining chips.»

«When it comes to women of color in Congress, particularly the freshman, it’s that we both have encountered and represent communities that have been auctioned off and negotiated off for the last 20 years. And we’re over it,» Ocasio-Cortez said Tuesday.

«We see in these negotiations all the time— it’s like fighting for black communities or policies that help women. They’re bargaining chips. And they’re the first chips that are reached for in any legislative negotiations.»

Pelosi forsøkte torsdag å roe ned situasjonen. Hun ville ikke si noe mer som kunne føre til en ny runde polemikk.

Når rasismekortet kommer på bordet forandres spillet.

Men Pelosi, Schumer og alle de andre Demokratene har brukt det systematisk mot presidenten helt siden han meldte seg på valgkampen.

Man kan si at Pelosi & Co steker i sitt eget fett.

 

 

 

Pelosi responds to AOC slam, says caucus has her back for condemning chief of staff’s ‘offensive’ tweet
Ocasio-Cortez uses Pelosi’s own words against her after being accused of insulting House speaker