Sakset/Fra hofta

Alexandria Ocasio-Cortez besøkte grensebyen Clint og beskyldte Toll og grensepolitiet for å la migrantene drikke av doskåla. Hun sa hun følte seg personlig truet av vaktene. De forteller en helt annen historie.

Ocasio-Cortez brød seg ikke om å snakke med vaktene for å høre hva som skjedde. Hun gikk rett inn og snakket med en av migrantene.

“Officers were keeping women in cells w/ no water & had told them to drink out of the toilets. This was them on their GOOD behavior in front of members of Congress,” Ocasio-Cortez tweeted Monday after visiting her first CBP detention center that day. It was her first accusation that women in the Texas facility were being explicitly told by agents to drink water from toilets.

Det er en voldsom anklage mot grensepolitiet, slynget ut mot tjenestemenn som er strukket til bristepunktet pga tilstrømmingen.

For å gni det inn, sa Ocasio.Cortez at dette var grensepolitiet på sitt beste, når de visste de kom kongressrepresentanter. Underforstått: Hva gjorde de når det ikke var noen vitner?

En av grensevaktene forklarte hvordan historien oppsto: En av migrantene visste ikke hvordan et toilett fungerte og drakk av skåla.

“So this is what happened with the migrant and drinking water from toilet: She wanted water, didn’t know how to use the faucet in the cell and drank from the toilet. She never told AOC that we made her drink from the toilet. AOC, of course, changed it. … This was when she [the migrant] was apprehended and brought into the facility,” according to an unnamed agent who spoke with the Washington Examiner.

Senere het det at historien stammet fra et bestemt toilett som var koblet til en vask, hvor det sto «drikkevann». Men vasken fungerte ikke, ifølge en journalist og Ocasio-Cortez sa vaktene hadde sagt de kunne drikke av skåla.

En fjær blir til fem høns.

Ocasio-Cortez sa hun følte seg personlig truet. Det skal visstnok ha vært to vakter som satt ved computere og snakket sammen da hun gikk forbi. De skal ha sagt noe som gjorde at de lo. Ocasio-Cortez trodde det var på hennes bekostning.

Inconsistencies Emerge After Ocasio-Cortez Said Migrants Were Told To Drink Water Out Of Toilets

Det venstreorienterte nettstedet ProPublica avslørte mandag en lukket facebookgruppe bestående av nåværende og tidligere grensevakter. Her fant nettstedet kommentarer som var vulgære og ufølsomme om både migranter og Ocasio-Cortez. Det ble foreslått å samle inn penger til noen som ville påta seg å kaste en burrito på Ocasio-Cortez når hun kom.

Da nyheten sprakk hørtes det ut som om gruppen var rene rottereiret. Senere viste det seg at ProPublica hadde støvsuget siden for støtende kommentarer og presentert dem helt uten kontekst. Det er ikke uvanlig at mennesker som har et belastende arbeid utvikler en egen sjargong som andre ikke forstår.

Når det gjelder Ocasio-Cortez var det hun som forrige uke sa at Trump drev konsentrasjonsleire langs grensen. Det var altså KZ-vakter hun kom ned for å se i aksjon. Kanskje ikke så rart at noen følte det provoserende?

Men Ocasio-Cortez later ikke til å se den siden av seg selv. Hun skal ha skjelt ut vaktene.

 

Alexandria Ocasio-Cortez Claims CBP Culture Is ‘Violent’ Following Report On Facebook Group

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.