Firerbanden holdt pressekonferanse mandag. Ocasio-Cortez har karisma, men Ilhan Omar irriterer med sin barnslighet og freidighet. De fire sa det var på tide å reise riksrett mot presidenten: «it is time for us to impeach this president» for «openly violating» his constitutional oath. «The eyes of history are watching us» in this «pivotal moment,» Omar said. Onsdag kveld ble det stemt over forslag om riksrett, 137 Demokrater i Representantenes hus stemte mot riksrett, bare 95 stemte for. Foto: Erin Scott/Reuters/Scanpix

Trump tar uttalelsene til de fire progressive Demokratene på ordet. Under et møte i Nord-Carolina onsdag kveld, tok han dem for seg en etter en, sitat for sitat.

Mediene har gjort disse kvinnene til superstjerner. Særlig Alexandria Ocasio-Cortez og Ilhan Omar. Det er derfor ikke vanskelig å finne eksempler på uttalelser som tar seg dårlig ut når de gjengis av en som setter de inn i en amerikansk kontekst: Dvs en patriotisk.

Det var det Trump gjorde da han før helgen spurte: -Elsker disse menneskene virkelig Amerika? De spyr bare hat ut av seg. Hvorfor kan de ikke dra tilbake til landene de kom fra og fikse dem, så kan de komme tilbake.

Men Demokratene og anti-Trump-mediene har beveget seg så langt til venstre at de reagerer med å skrike rasist. Det samme gjør norske medier.

For et par år siden gjorde disse angrepene et større innntrykk enn de gjør i dag. Takket være avsendernes egen oppførsel har anklagene blitt devaluert.

Når Alexandria Ocasio-Cortez sier at USA driver konsentrasjonsleire langs grensen og gjentar at hun mener hvert ord, så gjør det noe med amerikanernes oppfatning av henne og de som bruker tilsvarende språk. De forstår utmerket godt at det er et angrep, ikke bare på presidenten og hans tab, men på dem selv. Disse Demokratene vil nemlig ha åpne grenser og Ocasio-Cortez sier at de som strømmer over grensen er de virkelige amerikanerne, de stammer fra de som har rett til landet.

Dette er de virkelige rasistene. Det har litt tid før vanlige folk forstår tegningen, men nå er den blitt så tydelig at Trump kan møte dem head-on.

Ocasio-Cortez og de andre kandidatene bruker rasisme-kortet mot alt og alle. Kamala Harris felte Joe Biden som krøp til korset og ba om unnskyldning og dermed mistet balansen.

Men rasisme er som en gift i sinnet. Hvis du først begynner å kalle dine medmennesker rasist, har du en tendens til å se stadig flere.

Venstresiden overskred for lenge siden en grense da de begynte å bruke et så ladet ord politisk. De har ingen hemninger.

Speaker of the House, Nancy Pelosi, har forsøkt å holde sin beskyttende hånd over de fire kvinnene, selv om de har sparket henne på skinnleggen. Men da de stemte mot en bevilgning på 4,5 milliard til migrantene på grensen, rant det over for Pelosi og hun kom med noen stikk til dem i et intervju med New York Times: -De lever i sin egen twitterboble, sa Pelosi.

Det skulle hun ikke sagt. Sammenligningen med Trumps tvitring lå snublende nær. Du skal ikke kritisere de progressive. Det er majestetsfornærmelse. Da drar Ocasio-Cortez frem rasismekortet. Hun spilte gruppekortet: -Hvorfor er det alltid oss, kvinner av en annen hudfarge, du skal finne feil ved? spurte AOC.

Trumps twitter om at de heller burde dra hjem og fikse sine hjemland førte til en midlertidig «samling» mot den fæle presidenten. Men det var de fire jentene alene som holdt pressekonferanse mandag, hvor de omtaler Trump, ikke som president, men som en «okkupant» av Det hvite hus, som det er på tide å kaste ut jo før jo heller.

Det er jentenes «brazenness», deres freidighet og frekkhet som provoserer mange amerikanere. De har ikke lang fartstid i landet. Omar kom som fireåring, Rashida Tlaib er annengenerasjons palestiner, Ocasio-Cortez kommer fra Puerto Rico. Men de oppfører seg som om de står for amerikanske verdier og har rett til å avsette alle som ikke deler deres syn.

Det samme skuespillet ser vi i Vest-Europa der særlig muslimske innvandrere etter noen år i landet oppfører seg som om de representerer det nye Norge og faktisk vet noe om verdier som innfødte ikke vet eller forstår. De backes av mediene og høyeste politiske hold, som jatter med og skaper en boble de fleste ser er falsk.

Trump har sett at tiden er inne til å sette inn et motstøt. Talen i Nord-Carolina viser at han kommer til å bruke uttalelsene til firerbanden – the Squad – for hva de er verdt.

Han ser at Demokratene er sårbare fordi alle deres kandidater velger å kjøre den radikale linjen hvor alt skal være gratis. Amerikanere flest tror ikke på eventyr: Åpne grenser, gratis helsevesen og universitetsutdannelse, og den mest ambisiøse klimaplan noensinne. De hører at det er galskap.

Nancy Pelosi og Chuck Schumer har gjort den store feil å solidarisere seg med de progressive. Dermed har de overlatt til dem å definere det Demokratiske partiet.

Hver gang Trump angriper jentene slutter Demokratene rekkene bak dem. Hvis jentene hadde vist moderasjon i sine reaksjoner kunne sympatien svingt over til dem. Men de gjør ikke det. De kjører på frihjul alle sammen.
Det er ikke lenger siden enn sist weekend at Ilhan Omar sa mange amerikanere ser på deres hunder som bedre enn barna til migranter. Når man vet en islamists holdning til hunder, forstår man hvor giftige ordene er.

Ayanne Pressley er svart amerikaner, men hun har drukket av det ideologiske begeret og blitt beruset. Hun sa ordrett at det ikke holdt å være brun eller svart hvis du ikke snakket som en brun eller svart. Det holdt ikke å være muslim hvis du ikke snakket som muslim. Dette er den politisk korrekte galskapen i essens og folk hører at den er rasistisk. Et menneske defineres ut fra sin hudfarge og gruppetilhørighet.

Før de progressive klarer å overskride denne intoleransen vil de fortsette å skyve vanlige amerikanere fra seg.

Hvis Trump klarer å torpedere deres anklager vil det få stor betydning, ikke bare for USA, men også Vest-Europa hvor det er de progressive som ruler.

Hvis Document skal kunne drive sitt arbeid er vi helt avhengig av din støtte. Vi går nå inn i den amerikanske valgkampen, og Document er det eneste mediet som dekker den fra Trumps side.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.