Sakset/Fra hofta

Cory Booker traff ikke i innledningen av valgkampen og klarte aldri ta seg inn. Han fikk tilnavnet Spartakus fordi han gikk høyt opp på banen og sa han ville avsløre en hemmelighet, mens informasjonen hadde vært kjent en god stund. Han snakket mye om rase og forskjellsbehandling, men er sønn av to foreldre med toppjobber i IBM og er en Rhodes-scholar. Foto:Christopher Aluka Berry/Reuters/Scanpix

Cory Booker varslet mandag at han kaster inn håndkleet. Han klarer ikke dra inn nok penger til å henge med.

– Vi har kommet til et punkt der vi trenger mer penger for å fortsette å bygge opp en valgkamp som kan vinne, penger som vi ikke har, og penger som er vanskelig å skaffe fordi jeg ikke får delta på den neste debatten og fordi riksrettssaken gjør at jeg må være i Washington, skriver Booker i en epost til sine tilhengere mandag.

Dermed er det flest gamle hvite igjen hos Demokratene, med Bernie Sanders og Joe Biden i front. Sanders er 78 år og Biden 77, vesentlig eldre enn Trump med 73.

Elizabeth Warren er 70 år. Det er et underlig skue når partiet har beveget seg så langt til venstre at det flørter med sosialisme og nasjonalisering.

Det står ikke stort bedre til i Kongressen. Speaker of the House, Nancy Pelosi, er 79 år. Tross mange ansiktsløftninger er en så høy alder umulig å skjule. Pelosi begynner også å få problemer med å snakke tydelig. Biden roter med hvor han er og hva han snakker om.Nylig sa han at den iranske nasjonalforsamlingen hadde vedtatt at amerikanske tropper må ut.

Mangemilliardæren Michael Bloomberg er dark horse. Han tror det ikke blir noen klar favoritt og håper å kunne slå knockout på de andre på supertirsdag i mars. Da vil det være pengene som avgjør.

Den eneste ungdommelige er borgermester i South Bend, Indiana, Pete Buttigieg med sine 37. Han er åpent homofil og har null oppslutning blant svarte.

I fløyene venter unge Demokrater. Alexandria Ocasio Cortez støtter Bernie Sanders. Hun forbereder seg til neste runde når de gamle er ute av gamet og hennes jevnaldrende kan overta. Problemet for AOC er ikke alderen, men politikken. Hun er langt ute på venstreføyen og ønsker å stenge munnen på folk hun ikke er enig med på sosiale medier. Hun hånet Marc Zuckerberg fordi han ikke stengte ned folk på høyrefløyen.

Motsetingene i USA er store og de vil garantert ikke bli mindre når firerbanen overtar.

En av dem som fortsetter å polarisere er Ilhan Omar. Hun signaliserte nylig at hun tok Irans parti.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.