Senator Elizabeth Warren (D-Mass.) under den tredje tv-debatten som foregikk ved Otterbein University i Westerville, Ohio, 15. oktober 2019.  Joe Biden (t.v) og borgermester i South Bend, Indiana, Pete Buttigieg. Foto: Tamir Kalifa/The New York Times/Scanpix

Joe Biden gjorde en dårlig forestilling under Demokratenes tredje tv-debatt. Til tider ga han svar som var nærmest uforståelige. Han fikk spørsmål om sønnen Hunters intervju om Ukraina, og kom heller ikke heldig fra det.

Elizabeth Warren er blitt favoritten og blir derfor angrepet mer av de andre. En annen som gjorde det godt var Pete Buttigieg. Han spilte Syria-kortet mot Tulsi Gabbard: Trump hadde brutt sitt ord til kurderne. Gabbard sa at det dette handler om er ennå en krig om regimeendring og de er endeløse.

Trump-haterne er opptatt av Syria, men ikke den jevne amerikaner. De er fed upt med krigene i Midtøsten.

Pete Buttigieg tjenestegjorde i Afghanistan, men han tilbrakte det meste av tiden inne på basen Bagram. Han liker å posere som mer moralsk enn andre.

Feltet er snevret inn og flere av kandidatene er blitt statister, f.eks Cory Booker og Julian Castro.

Alexandria Ocasio-Cortez har bestemt seg for å støtte Bernie Sanders og dette er godt nytt for ham. Sanders er sosialist og har nettopp lagt frem planer om hvordan arbeiderne skal overta de store selskapene. Arbeiderråd skal velge ledelsen og hvert år skal selskapet avgi 2 prosent av aksjene til et fond som arbeiderne eier. De skal eie opp til 20 prosent. Det høres ut som en modell som ble praktisert i det gamle Jugoslavia.

Med en slik kandidat ville Trump ikke mangle penger til valgkampen. Warren er. ikke stort bedre. Norske medier synes det er gromt med kandidater som bruker Skandinavias modell som inspirasjon og forbilde, men overført på USA ville økonomien bli ødelagt. Det hverken Republikanere eller Demokrater får med seg er at den nordiske modellen ikke er hva den var. I Sverige er den ved å knele, danskene tror de har en sterkere økonomi, men det er fordi de er knyttet til euroen og danskene har heller ingen løsning på de fundamentale problemene knyttet til innvandring. Norge flyter på oljepenger, men vil sette en sluttstrek for nye felt.

Joe Biden skulle være symbolet på kontinuitet og trygghet, men han og sønnen har rotet det til for seg. Hunter Biden ga et intervju om Ukraina og Kina, der han «stonewalled», blånektet for alt: Han har ikke gjort noe galt, men han trakk seg ut av styret i et kinesisk selskap av hensyn til farens kandidatur. Kritikerne spør: Hvis det er galt å være involvert når faren er kandidat, da var det vel enda mer betenkelig når faren var visepresident? Det ene spørsmål tar det andre og Bidens vil ikke svare.

Joe Biden ser ut til å tro at hvis han er offensiv, blånekter og heller angriper Trump så slipper han unna. Men selv Andersen Cooper kan ikke redde ham fra å dumme seg ut.

Biden var ikke forberedt, han hadde for mange lik i skapet og alderen gjør at de ramler ut. Det er nesten så kommentatorene er litt forlegne på hans vegne.

Fox News Bret Baier ga en god oppsummering:

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂