Bernie Sanders møtte pressen utenfor hjemmet i Burlington, Vermont, tirsdag. Kona Jane O’Meara Sanders t.h. Sanders sa han var dum som ikke lyttet til signalene fra kroppen. Nå kan det være for sent. Foto: Wilson Ring/AP/Scannpix

Bernie Sanders varslet tirsdag at han av hensyn til hjerteinfarktet må trappe ned valgkampen. Gitt hans høye alder betyr det at han er ferdig. Det samme er Joe Biden, som har opplevd et kraftig fall i donasjonene etter Ukraina-oppstyret.

Uansett hvor mye Resistance-mediene forsøker å gjøre det til et spørsmål om Trump, slår realitetene inn: Bidens var til salgs og lot seg kjøpe, først i Ukraina, så i Kina.

Bernie er 78 år. Når en 78-åring får hjerteinfarkt, er det kroppen som sier fra. Bernie innrømmet det tirsdag:

Sanders merket smerter i brystet under en valgkamptilstelning i forrige uke, og det ble først meldt at han hadde gjennomgått en operasjon for blodpropp. (NTB)

Neste uke er det ny tv-debatt mellom Demokratenes kandidater. Styrkeforholdet er vesentlig endret. Elizabeth Warren har gått frem, både i popularitet og mht. donasjoner. Biden har gått tilbake. Pete Buttigieg er på en stigende kurve, mens de andre sakker akterut: Cory Booker, Kamala Harris, Beto, Julian Castro.

Sanders tilhørte favorittene, men nå antyder valgkamporganisasjonen at alt er åpent om hvorvidt han deltar videre.

Valgkampapparatet opplyser at Sanders skal delta på neste ukes demokratiske presidentdebatt i Ohio, men vil ikke kommentere når og hvordan han fortsetter valgkampen. (NTB)

Kommentatorene vil følge ekstra godt med på Sanders’ innsats.

Han er også rammet av personlig sorg:

Hans svigerdatteren Rainè Riggs døde i helgen etter å ha fått en kreftdiagnose få dager tidligere. Hun ble 46 år. (NTB)

Også Warren har problemer. Hun er tatt i løgn flere ganger. Det var ikke nok at hun var en suksessfull kvinne, hun ville også høste æren ved å være en native American, en indianer. Det eneste hun hadde å vise til, var familiens høye kinnbein og hva som ble sagt om opphavet til det. Trump døpte henne Pochahontas. Warren var dum nok til å ta en gentest og offentliggjøre resultatet: Den viste at hun hadde mindre indiansk blod enn det som er gjennomsnittet for amerikanere. Trump kunne si: – Jeg har mer indiansk blod enn henne.

Nå er hun tatt i en ny løgn. Warren har ved tallrike anledninger sagt at hun ble universitetsansatt og så gravid. Da sa rektor, slik man pleide den gangen, ifølge Warren: – Lykke til! Og skaffet en erstatter.

Det finnes utallige klipp hvor hun sier dette. Hun var offer for kvinnelig diskriminering.

Men nå viser det seg at hun ikke ble oppsagt. Hun valgte selv å være hjemme i to år.

Alt for å kunne smykke seg med offerrollen.

Dette faller ikke i god jord blant velgerne. Særlig ikke fra en som spiller på identitetspolitikk og fremstår som «woke».

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!