Elizabeth Warren med Hillary under valgkampen i 2016. Hillary har ikke en sjanse i 2020, men det har mannen som utfordret henne og nesten vant, Bernie Sanders. 

Senator Elizabeth Warren tok mandag første skritt mot å forsøke å bli Demokratenes presidentkandidat i 2020. Hun opprettet en utforskende komité for å bli president. Den formelle stiftelsen av en slik komité er et krav for å kunne gå i gang med å verve økonomisk støtte.

Warren er 69 år. Det er ventet at det kommer til å bli tykt med kandidater på Demokratenes side. Men mange av dem er gamle.

Tidligere var det dynastiene som passet dårlig til bildet av USA som landet der alt er mulig: Clintons og Bush hadde satt seg på nominasjonsprosessen. Nå er det alder som vitner om at det amerikanske demokratiet ikke har klart å fornye seg.

Det kommer nye unge mennesker på Demokratisk side, men de står så langt til venstre at de ikke har en sjanse. Flere av dem er erklærte sosialister.

Warren har lenge hevdet at hun hadde indiansk blod i årene. Det fikk Trump til å døpe henne Pochahontas. Warren tok ham på ordet og fikk tatt en gentest. Den burde hun kanskje tiet om for den viste at hun hadde like mye blod i årene som en stor del av den amerikanse befolkning, dvs nesten ingenting. Warren ble til allmenn latter og spørsmålet om testen forfølger henne.

Trump har sagt at hun vil være hans drømmemotstander. Warren er sterk retorisk, men hun står langt til venstre. Hun er en fanatisk feminist, og var en av dem som trodde Christine Blasey Ford som mente å huske at hun var blitt forulempet av Brett Kavanaugh for 36 år siden.

apnews.com

Start 2019 med å støtte Document

Et fast månedlig beløp gjør at vi kan planlegge utvidelser og vekst. Og hvis du foretrekker impulsive enkeltbeløp, så overraskes vi gjerne : )

[simpay id=»280380″]

Eller overfør til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt vipps-nummer er 13629

For å støtte oss via Paypal gå til vår Støtt Oss-side.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.