Bildet: Senator Elizabeth Warren tilhører venstrefløyen i det Demokratiske partiet, og det er denne som er toneangivende etter at Hillary tapte. Hillary tapte på mistillit til politikere som meler sin egen kake. Tomrommet fylles nå av aktivister som Warren og Sanders. Det tar Demokratene enda lenger til venstre. Bildet er fra Alumni Hall Courtyard, Saint Anselm College i Manchester, New Hampshire, 24. october 2016. Foto:Carlos Barria/Reuters/Scanpix.

Jeff Sessions ble natt til torsdag godkjent av Senatet som USAs justisminister. Selv noen av Demokratene klappet. De kjenner Sessions godt, han har vært senator i tyve år.

Anklagene mot ham har derfor hatt vanskelig for å sitte. Senator Elizabeth Warren leste fra et brev fra Martin Luther Kings enke Coretta King, som var 30 år gammelt.

En gammel lov sier at en senator skal ikke snakke stygt om en annen senator. Det var denne loven Mitch McConnell brukte da flertallet stemte for å frata Warren taleretten.

Demokratene bruker det som eksempel på Trump og republikanernes forhold til ytringsfrihet, men Warren er kjent for å ha en hissig, aktivistisk tone som Middle America ikke har sans for. Den kommer man så langt med, men ikke lenger.

Demokratenes problem at de har en hissig aktivistfløy ute i delstatene som bombarderer Kongressrepresentantene med krav om å gjøre noe. Men det er ikke stort Demokratene kan gjøre, annet enn å forsinke, og noen vil si obstruere, Senatets godkjenningsprosedyre. Flere kommentatorer har stilt spørsmål ved klokheten i denne linjen.

Misnøyen med at Kongressen har vært deadlocked er sterk, og partiet som obstruerer kan bli straffet av velgerne ved valgene om to år.

Men det er de mest hissige anti-Trump-stemmene som fører an. Chuck Schumer forsøker å henge med, men lyder ikke like overbevist som Warren.

Senator Mitch McConnell of Kentucky, the Republican majority leader, led the objection against Ms. Warren. His explanation afterward — “She was warned. She was given an explanation. Nevertheless, she persisted” — instantly became a liberal rallying cry, re-establishing Ms. Warren as a leading voice of Democratic resistance to Mr. Trump.

“What hit me the hardest was, it is about silence,” Ms. Warren told a group of civil rights leaders on Wednesday at the Capitol. “It’s about trying to shut people up. It’s about saying: ‘No, no, no. Just go ahead and vote.’”

Men det er velgerne som avgjør om Warren var offer eller har seg selv å skylde. Hun ligger politisk langt ute på venstresiden og fører det aktivistiske språket med brennmerking av motstandere som amerikanere flest har liten sans for. Det er oppslutningen om Trump et bevis på. Hans kandidatur ble payback-time.

Under valgkampen erklærte mediene ham død mange ganger, men Trump reiste seg igjen. Mediene og Demokratene har ennå ikke forstått hvorfor: At velgerne likte en som tok igjen.

Derfor er tonen i den amerikanske politikken i dag så bitter.

Sessions lover at han skal føre en lov-og orden-politikk. Dette vekker de venstreliberales motvilje. Obama har ført en politikk hvor politiet er kommet under lupen. Det er deres oppførsel som er blitt omgitt av regler og begrensninger. Alle politidrapene har gjort større inntrykk på amerikanerne enn liberale medier vil innrømme.

Obama fremmet full likestilling for seksuelle minoriteter i en grad som vekket motvilje hos Middle America. Det er denne policy Demokratene tror Sessions vil bryte med, og det har de helt rett i. Det heter demokratiske valg, men Demokratene og venstrefløyen i USA anerkjenner ikke folkevalgte organers rett til å endre kurs. De mener Obamas politikk sto for et historisk fremskritt som ikke kan endres.

Civil rights advocates worry, however, that he will reverse steps taken by the Obama administration in the last eight years to bring more accountability to police departments, state and local governments, and employers. Advocates point to his history of votes against various civil rights measures, as well as the accusations of racial insensitivity.

Senator Patty Murray, a Washington Democrat, said on Wednesday that on civil rights, immigration, abortion, criminal sentencing guidelines and a range of other issues, Mr. Sessions had been far outside the mainstream and had pushed “extreme policies” often targeting minorities.

Det kan være det er Demokratene som er ute på ville veier. Flertallet av amerikanerne ønsker lov og orden, det gjelder innvandring, trygge gater, og favorisering av minoriteter på bekostning av flertallet.

Demokratene har kalt det de står for for en regnbuekoalisjon, men Middle America liker ikke denne «nasjonen». De opplever den som uamerikansk.

https://pjmedia.com/news-and-politics/2017/02/08/jeff-sessions-confirmed-as-attorney-general-with-one-dem-vote/