Det er en stor fordel ved det amerikanske samfunnet: Sannheten kommer før eller senere for en dag. Ikke alltid, men ofte. Og i tilfellet Hillary Clinton er svindelen så massiv at folk snakker. Selv de som har vært på innsiden.

En av dem er Donna Brazile, kjent fra CNN som kommentator. Hun ble herostratisk berømt da det kom ut at hun hadde gitt Hillary spørsmålene til en av tv-duellene med Trump.

Men torsdag overrrasket Brazile med en bok om Hillary-kampanjen sett innenfra, og den er lite flatterende for Hillary: Brazile forteller at Hillary inngikk en avtale med Demokratenes nasjonale komite om å overta gjelden og få full kontroll over finanser og utnevnelser. På den måten Hillary sørge for at hennes folk bekledte alle viktige posisjoner, og Sanders kunne holdes nede.

In an excerpt from her new book Hacks: The Inside Story of the Break-ins and Breakdowns that Put Donald Trump in the White House, 2016 interim DNC chair Donna Brazile described what happened after she promised Democrat candidate Bernie Sanders that she would look into allegations of collusion between the DNC and Clinton.

Brazile took over the DNC after Debbie Wasserman Schultz was ousted for rigging the primaries for Hillary. She quickly discovered to her horror that the Democratic Party was broke and $2 million in debt. President Obama had apparently decimated the party’s budget — «left the party $24 million in debt—$15 million in bank debt and more than $8 million owed to vendors after the 2012 campaign.»

 Gary Gensler, the chief financial officer of Hillary’s campaign, told Brazile that between the Clinton campaign and «the Victory Fund» — its joint fundraising vehicle with the DNC — Clinton took care of 80 percent of the remaining debt in 2016.

Now the party owed her.

Brazile wrote in Politico: When I got back from a vacation in Martha’s Vineyard, I at last found the document that described it all: the Joint Fund-Raising Agreement between the DNC, the Hillary Victory Fund, and Hillary for America.»

«The agreement–signed by Amy Dacey, the former CEO of the DNC, and Robby Mook with a copy to Marc Elias–specified that in exchange for raising money and investing in the DNC, Hillary would control the party’s finances, strategy, and all the money raised. Her campaign had the right of refusal of who would be the party communications director, and it would make final decisions on all the other staff,» she said. «The DNC also was required to consult with the campaign about all other staffing, budgeting, data, analytics, and mailings.»

Hillary og hennes folk overtok partiet. Det betød at Bernie Sanders i virkeligheten stilte som en tredjekandidat. At han likevel gjorde det så sterkt sier noe om hvor sterk den idealistiske venstredreiningen var blant demokratiske velgere, særlig de unge. 16 prosent av dem stemte på Trump.

Metodene kommer ikke som noen total overraskelse, men det gjør likevel inntrykk å få dem dokumentert av en insider. Det er tydelig at Donna Brazile ikke har noen respekt for Hillary. Hun og Bill opptrer som føydalherrer. De oppfører seg som de eier partiet, og – trodde de – også retten til å bli nr. 45.

Det sier også mye om Obama at han kjørte partiet i senk, og i virkeligheten ga blaffen. Under Obamas to perioder gled demokratene ned til en nummer to posisjon i delstatene og de ligger så langt etter at det skal bli svært vanskelig å ta igjen republianerne. Republikanernes dominans i begge kamre er ikke det eneste uttrykk for maktforholdet.

Det demokratiske partiet befinner seg i krise, slik sosialdemokratiske partier i Europa gjør det. Den nye partiledelsen med Perez og Keith Ellison, går mot venstre. De tar ikke ansvar for noe av det som skjedde under Obama og Hillary.

Partiets to ledere i Kongressen, Nancy Pelosi og Chuck Schumer, leder an kjøret mot Trump og avviser all kritikk av Hillary.

Det gjør at deres integritet også undergraves.

Et tegn er at Elizabeth Warren, den mest radikale senatoren, kaller primærvalget for «rigged», dvs det var ikke en fair konkurranse.

«Senator, do you agree with the notion that (the 2016 Democratic primary) was rigged?»
«Yes.»
… sa Warren til Jake Tapper torsdag kveld. Dette er alvorlig for demokratene. Det er full oppløsning.

Samtidig som utdraget fra Donna Braziles bok kom ut fikk Hillary prisen«the 2017 Democratic Woman of the Year Award». Det er en meget stor avstand fra beskrivelsen av henne som en foregangskvinne og de skandalene som det ikke ser ut til å være noen ende på.

Braziles bok tyder på at det kommer mer. Det er mange som har noe å fortelle og de kommer til å gjøre det, enten selv eller til andre.

 

http://edition.cnn.com/2017/11/02/politics/elizabeth-warren-democratic-party/index.html

https://pjmedia.com/trending/hillary-clinton-given-democratic-woman-year-award-day-revealed-rigged-2016-democratic-primaries/