Senator Elizabeth Warren sier i et intervju at hun vil ha trafikkregler som gjør det mulig å stanse en fyr som Elon Musk som er så rik at han kan kjøpe en stor sosial plattform og ta den av børs. -Slik kan vi ikke ha det, sier Warren, men sier ingenting om Jeff Bezos som kjøpte Washington Post eller Mark Zuckerberg som kjøpte valget i 2020.

Warren posisjonerer seg foran høstens valg. Biden er svak og Warren tror at det som skal hjelpe Demokratene er en enda tydeligere radikal politikk. Hun snakker om folkestyre akkurat slik kommunister gjør. Det er nemlig politikere som henne som styrer på vegne av folket.

Warren said, “I see that we need to make two big changes. The first one is we need a wealth tax in America. Let’s talk about how Elon’s purchase here was subsidized by tens of millions of people who have paid their taxes every year. The second part is we need rules of the road for big tech. But ultimately, what all of this boils down to is power. Who’s going to have the power in our country? Are we going to make these decisions as a democracy, or is this going to be Elon Musk all by himself off in a room, a bazillionaire who just plays by his own set of rules, and that’s really what’s at stake here.”

Warren er overraskende ærlig: Det koker ned til hvem som skal ha makten. Demokratene ønsker å forandre valglovene slik at alle kan stemme. Sammen med ulovlig migrasjon i milliontall er de garantert flertall herfra til evigheten.

Men egenrådige rike som Musk representerer et problem. Det kan løses ad administrativ vei:

She added, “We need rules of the road, and look. There are going to be rules. Like I said, the only question is will Elon Musk decide all of the rules by himself in a darkroom, or is it going to be the case that we’re going to decide this as a country? We’re going to make rules in a democracy.”

Warren added, “Rules of the road could help facilitate that kind of competition and frankly, break the stranglehold of someone like Elon Musk coming in and owning the whole thing.”

Musk har sagt at han vil avskaffe sensuren av konservative på Twitter. Warren kaller det et kvelertak.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.