Demokratens presidentkandidat i høstens amerikanske presidentvalg, Senator Elizabeth Warren, blander alle livsfjernes skremseles-ingredienser – corona-viruset, klima og Trump – i en utrolig cocktail. Foto: Maddie McGarvey/ Reuters/ NTB Scanpix

Man trodde man hadde hørt det meste av vanvittig argumentasjon i forbindelse med klimasaken. Men Demokratenes president-kandidat Elizabeth Warren sprenger alle grenser: Hun setter corona-viruset i sammenheng med klimaet, og hun klandrer Trump. Hva blir det neste?

Det er det amerikanske konservative nettstedet Daily Wire som melder om dette nyeste og nesten ubegripelig useriøse utspillet fra Elizabeth Warren.

Det var sist mandag Warren lanserte sin «plan» for å bekjempe det truende viruset som har smittet flere tusen personer. I det opprinnelige utbruddlandet Kina er over 50 millioner mennesker hittil satt i karantene. Stadig flere land melder om smittetilfeller. Verdens helseorganisasjon WHO har erklært en internasjonal krisesituasjon.

Store ressurser er derfor satt i beredskap verden over, og mange kloke hoder er på leting etter en løsning. Tiden er knapp.

Elizabeth Warren kommer da på banen med et forslag om å «bekjempe klimaendringene», intet mindre.

Hun serverer en flom av floskler og slagord om «tiltak» som i beste fall vil kunne ha marginal, knapt målbar effekt på klimaet om 20-30 -40 år.  Hva dette skal ha å si for spredning eller ikke av corona-viruset, er særdeles uklart.

Det fremstår som rent babbel helt uten relevans for situasjonen.

Trump får skylda igjen

Warren kan selvsagt heller ikke dy seg for  å koble hele problemstillingen opp mot president Donald Trump:

Talking about combating infectious disease outbreaks, Warren attacked President Donald Trump for leaving the Paris Climate Agreement, despite the fact that the U.S. is leading the world in CO2 emissions reductions.

Da hun snakket om å bekjempe utbrudd av smittsomme sykdommer, angrep Warren president Donald Trump for å forlate Paris-klimaavtalen, til tross for at USA er ledende i verden i reduksjon av CO2-utslipp

Hun mener videre at Trump ikke har forstått «den rollen klimaet spiller i å fremme denne typen epidemier».

Det er vel sant å si ikke så veldig mange andre enn nettopp Warren som har «forstått» denne nokså kuriøse sammenhengen.

Av konkret handling mot den aktuelle epidemien foreslår Elizabeth Warren at USA signerer Parisavtalen om internasjonale begrensninger i CO2-kutt frem mot 2030.

Daily Wire påpeker at USA, utenfor Parisavtalen, per i dag allerede er en ledende nasjon med hensyn til å gjennomføre CO2-reduksjoner. Dette berøres dog ikke av Warren.

I tillegg må USA ifølge Warren investere i en type grønne fond som landets forrige president, hennes partifelle Barack Obama hadde ideen til.

Man skal være temmelig livsfjern for å forestille seg at det å pøse offentlige midler inn i slike fond vil løse problemet med corona-viruset, eller andre epidemiske sykdommer, for den saks skyld.

– Helsen vår er avhengig av å bekjempe klimaendringer. Og jeg har mange planer for det. Gå tilbake til Parisavtalen og invester i grønne klimafond Fund, sier Warren, uten å referere til hvor hun har hentet disse underlige konklusjonene fra.

Alt dette skal iverksettes fra dag en, når hun blir president, hvilket ikke akkurat fremstår som verken sannsynlig eller ønskelig, etter dette smått absurde utspillet.

– Tenk på dyrene, dere

I mellomtiden får corona-viruset bare gå sin gang, åpenbart. Warren er mest opptatt av å fable om Parisavtalen, Trump og grønne fond.

Hun har faktisk gjort seg enda flere tanker omkring temaet, og uttrykker visjoner knyttet til samspillet mellom dyr og mennesker.

– When it comes to pandemics, we must think about how animal, human, and environmental factors interact.

– Når det gjelder pandemier, må vi tenke på hvordan dyre-, menneske- og miljøfaktorer interagerer.

Det oser ikke akkurat konkret løsning på kort sikt av dette, heller.

Mange, både i USA og andre land er med større eller mindre grunn bekymret ved tanken på at Trump kan gå mot et gjenvalg som president.

Før man lar Trump-bekymringene ta helt overhånd, burde man kanskje tenke litt over at alternativet kan bli en person som Elizabeth Warren sittende i det Hvite Hus.

Her i Norge kan vi trolig bare vente på at noen livsfjerne liksom-politikere fra den såkalte klimabevegelsen også omfavner corona-argumentet. Da er det fritt frem, uten motforestillinger, i Dagsnytt 18 på NRK.

 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.