En marinesoldat står vakt ved  Marine One, hvor piloten sitter klar til å fly presidenten til Walter Reed National Military Medical Center, der han skal være og arbeide fra i noen dager. 2. oktober 2020. Foto: Leah Millis/Reuters/NTB scanpix

Trump er blitt syk, og dermed handler alt om Trump. Igjen. Trumps fiender forsøkte å utnytte situasjonen med å si: «Det fortjener du», men det slår bare tilbake på dem selv.

New York Times mente at Trump kanskje ville måtte trekke seg fra valgkampen, slik at Biden alene kunne spasere over målstreken.

“If he becomes sick, it could raise questions about whether he should remain on the ballot at all,” Times reporters Peter Baker and Maggie Haberman wrote after noting that Trump’s positive test throws “the nation’s leadership into uncertainty.”

Thomas Hylland Eriksen må ha vært lenge borte fra politikken:

Trump ser ut til å fremkalle en jævelskap i folk som har gått på universitetet. De vil gjerne være bedre enn andre, men viser seg å være det motsatte.

Fra Document.dk henter vi professor Svend Brinkmann, vinder af DR’s formidlingspris 2015, 2. oktober 2020

Charming. Dette har vært tonen i fire sammenhengende år, og selv om det er kommet frem at Obama, FBI, CIA og justisdepartementet forfulgte Trump, har det ikke utløst noen sympati, slik det normalt pleier. Snarere det motsatte.

Det er som om journalister og redaktører ikke finner seg i at Trump nekter å bøye seg for covid og deres regler. Sykdommen er et bevis på at han tok feil og at de har hatt rett hele tiden. Biden sto i kveld i Michigan og snakket med munnbind på. Det ser helt latterlig ut.

Han fikk vann på mølla og snakket om de 100.000 liv som kan reddes hvis bare alle går med munnbind hele tiden frem til januar.

Biden ønsket Trump-familien god bedring, men så gikk han rett over til å ta nakkegrep på presidenten: «Skjønner du nå?»

For mange journalister var det i dag grunn til skadefryd. Blant dem NRKs Anders Magnus. Trump fikk som fortjent fordi han hadde et avslappet forhold til munnbind.

Journalistene vil ikke forstå at dette er en måte å signalisere en overlevelsesstrategi på: Hvis man tenker covid hele døgnet, går samfunnet i stå. De sosiale og økonomiske omkostningene er allerede enorme.

Lockdown-folket glemmer én vesentlig ting: Dette viruset ble sluppet ut i verden med fullt overlegg. Det er uomtvistelig. Hva om det var for å teste oss, for å se hvor langt vi var villig til å gå i å ofre våre egne samfunn? Kommunistpartiet vet at vi setter menneskeliv over alt. Selv bryr de seg overhodet ikke om menneskeliv. Men det hører vi aldri NRK si. Hallvard Sandberg later som om Beijing vil det samme som oss: redde menneskeliv.

Men dette er en stor løgn. Trump har gjennomskuet både Kina og medieklakørene deres. Han vet at USA må stå oppreist hvis det skal overleve.

Hva om det kommer en ny epidemi?

I Vest-Europa er ikke dette perspektivet til stede, selv om myndighetene kvier seg litt for å iverksette full lockdown. Man forteller ikke publikum om valgene vi står overfor. At pandemien er påført oss med vilje, er helt utenfor det tenkelige.

Munnbindene som selges av Rema og som folk flyr rundt med, er Made in China.

Først sender de oss viruset, så selger de oss beskyttelsesutstyret. Kommunistpartiet kalkulerte med det. De kjøpte opp alt utstyr på verdensmarkedet i januar, før verden forsto hva som foregikk.

Det er en grad av kynisme i dette som nesten ikke er til å tro. Men amerikanerne har forstått det. De sier det også. Men for europeerne blir det for mye. De tåler ikke så mye virkelighet.

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=”280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=”282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.