Gordon Chang er en av verdens fremste eksperter på Kina. Han sier i dette intervjuet at man i Beijing gjorde et valg da man forsto at man sto overfor en epidemi i Wuhan: Man stengte byen ned. Men man lot flytrafikken fortsette, selv om man visste at de reisende brakte viruset ut til hele verden, og særlig til USA.

Kunnskapen om dette lar seg ikke undertrykke, for bevisene er mange. New York Times hadde søndag en artikkel om hvor mange som reiste til USA i januar, februar og mars.

Since Chinese officials disclosed the outbreak of a mysterious pneumonialike illness to international health officials on New Year’s Eve, at least 430,000 people have arrived in the United States on direct flights from China, including nearly 40,000 in the two months after President Trump imposed restrictions on such travel, according to an analysis of data collected in both countries.

430,000 People Have Traveled From China to U.S. Since Coronavirus Surfaced 

New York Times forstår nok ikke selv implikasjonen av det de her bringer til torgs: Hvis kommunistpartiet 31. desember valgte å gå ut med at de hadde fått en epidemi i fanget, kan vi være sikre på at de hadde visst det en stund. De visste at viruset var svært smittsomt. Likevel valgte de å la flyene gå internasjonalt, og hele 430.000 mennesker fikk reise til USA:

Dette var et helt bevisst valg, sier Chang. Kommunistpartiet hadde gjort en kalkyle: Viruset kunne komme til å utløse en krise i USA som både ville svekke hovedmotstanderen økonomisk og militært og gi som bonus at Trump ikke blir gjenvalgt.

Men i likhet med mange andre undervurderer de Trump. Trump har vist seg som en ekte commander in chief.

Trump vil fortsette å få etterretning om hva som skjedde, og kunnskapen vil synke inn: Dette er USAs hovedhandelspartner. USA har lagt nesten alle eggene i deres reir.

Hva det betyr, har vi bare sett begynnelsen på. Trump har en rekke verktøy han kan bruke for å tvinge selskapene til å flytte hjem. Hans handelsrepresentant Peter Navarro er en tøffing og er klar på at industrien må komme hjem. Å la livsviktige medisiner bli produsert i land som viser seg upålitelige eller endog fiendtlige, er utelukket. Selv en demokrat som New Yorks Andrew Cuomo har forstått dét.

Han har ikke så mye han skal ha sagt. I 2015 fikk han overlevert en rapport som sa at byen var helt uforberedt på en kraftig influensaepidemi og manglet 15.000 ansiktsmasker. Cuomo foretok seg ingenting.

Pensjonsfond i Kina

Ikke bare har multinasjonale selskaper flyttet produksjonen til Kina. Også statlige pensjonsfond har investert i Kina. De går etter størst avkastning, og det har de fått i Kina. Men noe har også vært smøring. Kina kjenner vestlige lederes svakhet for penger.

Slik sett har Kina skutt seg selv foten, for mennesker i Vesten må kjempe for sin eksistens.

Medier som NRK vil ha oss til å tro at Kina er en humanitær stormakt som var uheldig og nå hjelper verden.

I så måte ligner NRK på kommunistpartiet: Statskanalen vet at det man forteller, er en løgn.

Amerikanske pensjonssparere ser at verdien på deres fond synker. Det politiske trykket ovenfra og nedenfra kan tvinge fondene til å trekke seg ut av Kina. Det kan gi rystelser i Kinas økonomi.

Globalismen kom til veis ende: Når selv pensjonsfondene til amerikanske militære investerte i kinesiske selskaper, forstår man at noe var i ferd med å gå helt galt.

Først handelsunderskuddet, så Trump og nå coronaen har gjort deler av Amerika edru.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.