Bilde fra Wuhan tatt 26. januar etter at myndighetene stengte ned byen. 

Rapporter inne fra Kina forteller at de første virustilfellene ble kjent allerede 17. november, nesten to måneder før epidemien offisielt ble kjent. Hvis regimet hadde brukt denne tiden til å advare både kinesere og utenverdenen, er det ikke sikkert skaden ville blitt så stor.

Leaked government records reveal ‘the first coronavirus case emerged in Hubei in NOVEMBER’ – two months before the province went into lockdown

The first case of a person suffering from the new coronavirus can be traced back to November 17 in the Chinese province of Hubei, according to government records leaked to media.

The date is more than seven weeks before Chinese officials announced they had identified a new virus and over two months before various cities in the region went into lockdown to contain the spread of the bug.

Beijing claims the first coronavirus patient fell ill on December 7.

Unpublished data show Chinese authorities have identified at least 266 people who were infected before December 31 – a time when Wuhan authorities were busy punishing a group of doctors for sounding the alarm of a ‘SARS-like’ disease.

Tucker siterer en kinesisk avis fra midten av februar som kunne fortelle at viruset stammer fra et forsøkslaboratorium hvor noe gikk feil og en ansatt ble smittet av et forsøksdyr. Slik spredte viruset seg ut til befolkningen utenfor.

Det kan bidra til å forklare hvorfor det gikk så lang tid fra de første tilfellene oppsto og til myndighetene erkjente viruset. De forsøkte å legge lokket på og pågrep leger som slo alarm. Disse legene er blitt folkehelter og folk hater president Xi Jinping som forsøker å ta æren for at epidemien er på retur.

Hvis det kan bevises at det første tilfellet daterer seg til 17. november reiser det alvorlige spørsmål om Kinas ansvar for at epidemien er blitt global.

The first case of someone in China suffering from Covid-19, the disease caused by the novel coronavirus, can be traced back to November 17, according to government data seen by the South China Morning Post.
Faktisk.no har skrevet en såkalt faktasjekk som konkluderte med at det ikke er grunnlag for å si at viruset er menneskeskapt. Faktisk.no burde ha ventet med å trekke en slik konklusjon. Faktisk.no velger å gjendrive perifere nyhetskilder, i dette tilfelle en indisk studie i NY1.no, og en italiensk lege som gir råd om viruset i et kjedebrev eller at «En Dean Koontz-roman skrevet i 1981 forutså koronavirusutbruddet.» Det kan virke som om Faktisk.no velger seg lettvektere for å slippe å drive med de mer alvorlige utfordringene, hvor de må ta stilling til regimets karakter og metoder.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.