Shi Zhengli er Kinas ledende forsker på flaggermus og virus som stammer fra flaggermus.  Mot slutten av 2019 ble hun tilkalt til viruslaboratoriet i Wuhan fordi det var oppdaget et nytt virus.

Etter tre dager hadde Shi Zhengli kartlagt virusets DNA og sto klar til å arbeide på en vaksine. Da kom ordren fra helsedepartementet i Beijing: -Legg bort alt materiale, ingenting må komme ut.

I slutet av förra året kallades virologen tillbaka till högsäkerhetslaboratoriet i Wuhan efter att det nya mystiska coronaviruset dykt upp. Inom tre dagar slutförde hon sin gensekvensering, det vill säga klarlade virusets genetiska sammansättning – något som är avgörande för att ta fram vaccin och tester.

Resultatet visade att det nya coronaviruset liknade sars, viruset som år 2002 utlöste en epidemi i 33 länder efter att det upptäcktes i Kina.

Men Zhenglis forskning tystades ned av myndigheter i landet, skriver Daily Mail.

Sjefen for Wuhan Institute of Virology, Yanyi Wang, ga ordre om at alle tester måtte låses ned og absolutt ingenting måtte komme ut. Han minnet om de åtte legene som hadde blitt arrestert for å forsøke å slå alarm om viruset.

Wang skrev också att landets hälsodepartement kräver att tester, klinisk data, resultat och slutsatser relaterade till epidemin inte ska publiceras på sociala medieplattformar och heller inte offentliggöras till media.

Innefor et kommunistisk system er dette det samme som en total mørkelgging.

Hadde DNA-kart allerede 2. januar

En journalist i Wuhan ved navn Gao Yu, som slapp ut av karantene sist uke, sa han snakket med Shi og hun fortalte at de på instituttet hadde kartlagt virusets DNA allerede 2. januar. Men hun fikk munnkurv.

Gao Yu, a Chinese journalist freed last week after 76 days of lockdown in Wuhan, said he spoke to Shi during his incarceration and revealed: ‘We learned later her institute finished gene-sequencing and related tests as early as January 2 but was muzzled.’

Yanyi Wangs ordre kom samme dag og her ble ikke bare offentliggjøring forbudt, men også deling av data om viruset til andre samarbeidsinstitusjoner. Det er meget spesielt. Myndighetene ville stenge ned all informasjon. De åtte legee ble nevnt som eksempel på hva som skjer med folk som snakker.

She warned, according to a leak on social media confirmed by activists and Hong Kong media, that ‘inappropriate and inaccurate information’was causing ‘general panic’ – thought to refer to eight whistle-blowing doctors whose warnings to local citizens had led to their arrest.

She warned, according to a leak on social media confirmed by activists and Hong Kong media, that ‘inappropriate and inaccurate information’was causing ‘general panic’ – thought to refer to eight whistle-blowing doctors whose warnings to local citizens had led to their arrest.

Benektet fakta for å berolige

Offisielt sa man at det ikke var oppdaget nye tilfeller, til tross for at at titalls helsepersonell hadde dødd. Man beroliget også med at det ikke var fare for smitte menneske-til-menneske.

Helsedepartementet grunnga mørkeggingen med at sannheten kunne utløse panikk. Man ville vinne tid. Men denne tiden var det som gjorde at epidemien galopperte og ble global.

Det gikk så langt at et da en professor i Shanghai åtte dager senere selv fikk prøver fra en smittet pasient og publiserte DNA-kartet til viruset på en åpen plattform, ble også han og laboratoriet hans stengt ned.

Eight days later, a team led by a professor in Shanghai who received samples from an infected patient, published a genome sequence on an open access platform.

His laboratory was closed for ‘rectification’ two days later.

Allerede 14. januar var Shi Zhengli sikker på at viruset smitte menneske-til-menneske. Det gikk enda en uke før myndighetene innrømmet det.

Avsløringen gjør det enda vanskeligere for kommunistpartiet å forsvare sin handlemåte. De visste på et tidlig tidspunkt hva de sto overfor, men valgte å kjøpe seg selv tid, på andre menneskers bekostning. President Xi Jinping ønsket ikke å ødelegge kinesernes nyttårsfeiring.

Dette er klassisk maoistisk politikk: Menneskeliv betyr ingenting.

Syv epidemier kommer fra flaggermus

Shi offentliggjorde deres informasjon om covid-19 den 23. januar. 96 prosent av covid-19 var identisk med et virus de hadde funnet på hesteskoflaggermus i Yunnan-provinsen langt unna.

Flaggermus selges på dyremarkedene i Kina. Disse ble stengt under karantenen, men har nå åpnet igjen. Amerikanske politikere som Lindsey Graham krever at de stenges permanent.

Hvor kom viruset fra?

Det var lett å si at viruset kom fra handel med flaggermus på markedet i Wuhan. Men hesteskoflaggermus ble ikke solgt der. Dessuten: 14 av de 37 første tilfellene hadde ikke hatt noen forbindelse med markedet.

Oppmerksomheten dreide mot Wuhan Institute of Virology der Shi Zhangli er nestleder. Hun har derfor en interesse av at ikke institusjonen havner i heisen. Shi hevder at hun har sjekket med virusbanken de sitter på 1.500 ulike virus og at covid-19 ikke stamer derfra.

Noen mener det er sikkerhetsmessig helt usannsynlig.

Institute of Virology ble bygget etter SARS-epidemien med fransk assistanse. Det er også samarbeidspartner med en rekke amerikanske universitet, og får 3,7 millioner dollar av National Institute of Health i USA, noe a la Folkehelsa.

Det er Kinas eneste Nivå-4 laboratorium, dvs det kan håndtere ekstremt farlige virus. At amerikanske helsemyndigheter er direkte inne og finansierer forskning på farlige virus, i et land hvor de ikke kan følge arbeidet og påse at standarder følges, er blant de opplysninger som vil og må vekke oppsikt.

Amerikanske institusjoner har innlatt seg på et samarbeid med Kina som truer nasjonale interesser. Det gjelder forskning, tyveri av intellektuell eiendom og know how, det gjelder industri og økonomisk utvikling. Amerikanske pensjonsfond investerer i kinesisk industri. At man styrker en fiende synes ikke ha å vært på radaren.

Måten kommuniststaten tåaklet covid-19 på kan komme til å ryste dette samarbeidet. Kongressmannen Matt Gaetz (R-FL) akter å gjøre noe:

‘I’m disgusted to learn that for years the US government has been funding dangerous and cruel animal experiments at the Wuhan Institute, which may have contributed to the global spread of coronavirus, and research at other labs in China that have virtually no oversight from US authorities.’

Flaggermusvirus for amerikanske penger

Instituttet i Wuhan drev forskning på flaggermusvirus, betalt for av amerikanske skattepenger.

According to documents obtained by The Mail on Sunday, scientists there experimented on bats as part of a project funded by the US National Institutes of Health, which continues to licence the Wuhan laboratory to receive American money for experiments.

Teknikerne ved instituttet er opplært ved et tilsvarende Nivå-4 laboratorium i Texa. -De vet hva de driver med, sier en amerikansk professor som utelukker lekkasje derfra.- Det har aldri skjedd før, sier han.

Men det forutsetter at reglene blir fulgt, og amerikanerne har ingen måter å kontrollere det på.

En annen amerikansk professor har sett bevis på at teknikerne  i Wuhan slurver og behandler viruset på nivå 2, som ikke er sikkert.

American biosecurity expert Professor Richard Ebright, of Rutgers University’s Waksman Institute of Microbiology, New Jersey, said that while the evidence suggests COVID-19 was not created in one of the Wuhan laboratories, it could easily have escaped from there while it was being analyzed.

Prof Ebright said he has seen evidence that scientists at the Centre for Disease Control and the Institute of Virology studied the viruses with only ‘level 2’ security – rather than the recommended level 4 – which ‘provides only minimal protections against infection of lab workers’.

He added: ‘Virus collection, culture, isolation, or animal infection would pose a substantial risk of infection of a lab worker, and from the lab worker then the public.’

Pilene

Pilene peker mot laboratoriene i Wuhan, enten Istitute of Virology eller Center for disease control som ligger tett på dyremarkedet, nærmest midt i byen. Også dette har drevet med forskning på flaggermusvirus.

Som det er påpekt: Bare det å legge laboratorier som driver med livsfarlige pathogener midt i en storby sier noe om at kineserne følger helt andre standarder enn vestlige.

I Bejing News sto det en artikke om at «pasient zero» var en laborant.

Institute of Virology har tatt en rekke prøver av flaggermus for å hente ut virus. Kina plages av svinesykdommer, og en av dem ga kraftig diare.

I april 2018 publiserte instituttet en rapport som beskrev eksperimenter på grisunger:

‘Following a 2016 bat-related coronavirus outbreak on Chinese pig farms, bats were captured in a cave and samples were taken.

Experimenters grew the virus in a lab and injected it into three-day-old piglets.

Intestinal samples from sick piglets were ground up and fed to other piglets as well.

Slappere

Hannah Arendt skriver i sin bok Totalitaranisme, at vesteuropeerne gjorde ting i koloniene som de ikke kunne gjøre hjemme.

Amerikanske selskaper har flyttet produksjonen til Kina for å nyte godt av lave lønninger og slappere miljøkrav.

Men det ser ut til at slappere regler også gjelder forskning på patogener. Amerikanske forskere vet at kineserne kan gjøre ting de ikke kan gjøre hjemme. De har latt kineserne forske på virus som ser ut til å ha sluppet ut og smittet en hel verden.

Det må få noen konsekvenser.

 

 

How China muzzled its Bat Woman: Beijing authorities hushed up the findings of a scientist who unlocked the genetic make-up of the coronavirus within days of the outbreak – which is vital for tests and vaccines 

 

 

Kinesisk forskares tidiga fynd om corona tystades ned

Hvis du ønsker kritisk informasjon om Kinas rolle:

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.