Forskere som studerte flaggermus-sykdommer ved Kinas høysikkerhetslaboratorium i Wuhan, var også engasjert i et stort militært prosjekt med å finne dyrevirus.

Dokumenter som den britiske avisen Daily Mail har fått i hende viser at det var et landsomfattende prosjekt som startet for ni år siden med mål om å finne nye virus og finne «dark matter» biologi forbundet med å spre sykdommer.

Tidligere leder av spesialgruppen på covid i amerikansk UD, David Asher, sa til Fox News i forrige måned at han tror covid er et biologisk våpen utklekket av Folkets frigjøringshær som lekket ut ved et uhell. Denne teorien om et samarbeid mellom Folkets frigjøringshær og sivile forskere støttes av dokumentene som Daily Mail har mottatt.

Et TV-program fra 2017 viste hvordan sikkerhetsreglene ble brutt ved at forskerne ved Wuhan-laboratoriet, uten hansker og ansiktsbeskyttelse, håndterte flaggermus og jobbet med aktive virus. Forskere fra Wuhan-laboratoriet innrømmet å ha blitt bitt av flaggermus da de samlet inn prøver i en hule med koronainfiserte flaggermus sør i Kina. En av forskerne sa at tennene på flaggermusen gikk tvers igjennom hans gummihanske som en nål.

Oberst Cao Wuchun, en rådgiver hos Wuhan Institute of Virology (WIV) og majorgeneral Chen Wei (til høyre), Kinas ledende bio-forsvarsekspert.

Virus-prosjektet ble ledet av både sivile og militære forskere og dette ser ut til å bekrefte USAs påstand om at det var et samarbeid mellom Wuhan Institute of Virology (WIV) og landets militære.

De fem lederne av prosjektet inkluderte Shi Zhengli (kalt Bat Woman for sine ekspedisjoner til flaggermusgrottene) og oberst Cao Wuchum, en militær bio-terror rådgiver for regjeringen. Det var Shi Zhengli som knekket DNA-koden til viruset.

Professor Shi benektet i forrige måned USAs påstander om at militære var involvert: ‘I don’t know of any military work at the WIV. That info is incorrect.’

Oberst Cao er registrert som forsker ved akademiet for militær medisinsk forskning i Folkets frigjøringshær. Han jobber i tett samarbeid med andre militære forskere og er leder for Den militære bio-sikkerhetsekspert kommiteen. Cao er utdannet epidemiolog fra Cambridge University. Han sitter sågar i det rågivende styret for Wuhans virologiske institutt (WIV). Cao var nestkommanderende under generalmajor Chen Wei i utviklingen av vaksine mot det nye viruset.

Daily Mails dokumenter viser at prosjektet for å finne nye viruser startet i 2012 og var finansiert av National Natural Science Foundation of China. Prosjektet ble ledet av Xu Jianguo som på en konferanse i 2019 er skrøt av «et enormt nettverk for kontroll og hindring av smittsomme sykdommer» som tok form.

Professor Xu Jianguo ledet den første gruppen som gransket covid i Wuhan. Han benektet at viruset smittet mellom mennesker, til tross for sykehusenes bevis på det motsatte. I midten av januar i fjor sa han at «denne epidemien er begrenset og vil ta slutt hvis det ikke er noen nye tilfeller i neste uke».

En oppdatering av prosjektet i 2018, som publiserte sine funn i flere internasjonale medisinske journaler, beskrev hvordan de hadde funnet fire nye patogener, ti nye bakterier og at «mer enn 1640 nye viruser ble oppdaget ved bruk av metagenomikkteknologi». Denne forskningen er basert på uttrekk av genetisk materiale fra prøver som blant annet professor Shi samlet fra flaggermusavføring og blod fra grottene i Sør-Kina.

Disse prøvene førte til professor Shis raske funn av RaTG13, det nærmeste kjente viruset til den nye varianten som forårsaker covid. Dette ble lagret ved Wuhan Laboriatoriet, som har den største samlingen av flaggermusvirus i Asia.

Det ble senere avdekket at professor Shi endret navnet på viruset fra et annet virus identifisert i en tidligere rapport. Dette mørkla lenken til de tre gruvearbeiderne som hadde dødd av en merkelig luftveissykdom etter å ha fjernet flaggermusavføring. Professor Shi innrømmet også at det var åtte andre uidentifiserte SARS-virus som hadde blitt samlet inn fra gruven. Wuhans virologiske institutt (WIV) tok sin database med virusprøver offline i september 2019, kun et par uker før covid-smitten eksploderte i Wuhan.

Daily Mail

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Kjøp Asle Tojes bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.