Det er vanskelig å undersøke hvordan korona-viruset oppsto ettersom kinesiske myndigheter ikke gir WHO-delegasjonen fri tilgang til alle de mulige kildene. Da et BBC-team forleden reiste til flaggermusgrottene sør i Kina (hvor mange mener at viruset kommer fra), så ble de stanset av veiblokkeringer og sendt videre til en politikontrollpost.

Forskere fra Wuhan-laboratoriet innrømmer å ha blitt bitt av flaggermus da de samlet inn prøver i en hule med koronainfiserte flaggermus. En av forskerne sa at tennene på flaggermusen gikk tvers igjennom hans gummihanske som en nål.

Swelling on team member's limb after bat bite. (CCTV screenshot)

 

Video shows Wuhan lab scientists admit to being bitten by bats

Cui Jiu forteller hvordan han ble bitt av flaggermus.

Et TV-program fra 2017 viser hvordan sikkerhetsreglene ble brutt ved at forskerne, uten hansker og ansiktsbeskyttelse, håndterer flaggermus og jobber med aktive virus.

Kinesiske myndigheter har ikke gitt WHO-delegatene tilgang til Wuhan-laboratoriet.

Hesteskoneseflaggermus har skarpe tenner.

Video shows Wuhan lab scientists admit to being bitten by bats

Forskerne jobbet også med bare armer i flaggermusgrottene.

Mobiltrafikken i Wuhan-laboratoriet stanset brått i oktober 2019, skrev The Telegraph.

According to a report, obtained by NBC News, there was no mobile phone activity in a high-security part of the Chinese laboratory complex from Oct 7 to Oct 24. Previously, there had been consistent use of mobile phones.

The report, carried out by private experts, suggested there may have been a «hazardous event,» specifically at the institute’s National Biosafety Laboratory, between Oct 6 and Oct 11.

Den 31. desember 2019 oppdaget University of Toronto at Kina var begynt å sensurere internett for termer knyttet til corona-virus.

Kina har slettet 300 rapporter om coronaviruset fra Wuhan-laboratoriet. Det inkluderer alle rapportene fra spesialisten Dr Shi Zhengli, også kalt batwoman. De er ikke å finne på internett lenger.

Dr Shi Zhengli is the lead bat-coronavirus scientist at WIV

Dr Shi Zhengli knekket DNA-koden til viruset og fikk beskjed om å holde munn.

Slettingen bekrefter at Kina ikke ønsker at resten av verden skal få innblikk i koronavirusets opprinnelse og hvordan det startet å spre seg fra dyr til mennesker.

Taiwan News skriver at forskere fra hele verden har skrevet en underskriftskampanje hvor de forlanger at WHO-teamet får svar på 50 detaljerte spørsmål om utbruddet i Wuhan.

Taiwan News skriver også at en av WHO-delegatene, Peter Daszak, har en interesskonflikt ettersom hans selskap, EcoHealth Alliance, har et partnership med Wuhan-laboratoriet.

Daily Mail   Business Today   Taiwannews

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.