En av dem som er med i WHO-delegasjonen til Wuhan er britiske Peter Daszak. Daszak er personlig involvert i Institutt for Virologi i Wuhan, gjennom sitt selskap EcoHealth Alliance. Da Obama-administrasjoinen innførte moratorium på såkalt gain-of-function-forskning i 2014, var Anthony Fauci en av de sterkeste motstanderne. Gjennom Daszaks selskap outsourcet de arbeidet til instituttet i Wuhan. Likevel siterer mediene Daszak på at mistanken mot Wuhan-instituttet er ren spekulasjon.

Daszak utnytter og spiller på det politiske handlingsrommet som har oppstått etter at Biden overtok: Man må forstå at amerikansk etterretning var preget av Trumps Kina-fiendtlighet. Nå blåser andre vinder.

En av WHO-inspektørene som er i Wuhan for å lete etter årsaken til koronautbruddet, advarer mot å tro på amerikanske påstander om opphavet til pandemien.

Den britiske zoologen Peter Daszak er en av utsendingene Verdens helseorganisasjon (WHO) har i Wuhan for å se etter opprinnelsen av koronaviruset. Hans advarsel kommer etter et utspill fra det amerikanske utenriksdepartementet hvor det ble sådd tvil om hvor åpen WHO har vært om Kinas samarbeid under granskingen.

– President Joe Biden må gi inntrykk av å være tøff mot Kina. Vær snille å ikke stol for mye på amerikansk etterretning som var stadig fjernere under Trump og rett og slett feil på mange områder, skriver Daszak på Twitter onsdag morgen. (NTB)

Dette er et frekt utspill som ikke er så lite nedlatende mot Biden. Daszak bløffer. Ved å være frekk forsøker han å binde Biden til hans versjon. En talsmann for State Department sa Biden-administrasjonen støtter WHOs arbeid. Biden meldte USA inn i WHO igjen som noe av det første han gjorde.

Hvis Biden lar pandemi-kortet gli fra seg har  han gitt bort ett av sine sterkeste kort i forhold til Kina. Det finnes masse materiale om vestlige institusjoners samarbeid med Wuhan-instituttet. Å si noe annet er en politisk gest overfor Kina.

Et oppgjør med Kina vil kunne koste Kina dyrt. De slapp med viten og vilje løs et virus på verden som til nå har kostet 2 millioner menneskeliv og vi har ennå ikke sett slutten.

WHO tør ikke utfordre Kina da det med nødvendighet ville rette søkelyset mot deres egen kujonaktige oppførsel etter at epidemien brøt ut. WHO jattet med Kina hele veien.

Inspektørenes reise til Wuhan ble avsluttet uten at det funnet en klar årsak til koronautbruddet. Ekspertene måtte gå på en stram diplomatisk line hvor de på den ene siden ble presset av USA som krevde en solid gransking, samtidig som Kina advarte dem mot å la seg påvirke utenfra.

Daszak sa ekspertene har jobbet hardt under den mest politisk ladede stemningen en kan tenke seg.

WHO-inspektørene slo fast at det er «ekstremt usannsynlig» at virusets stammer fra et laboratorium i Wuhan. (NTB)

Det hører med til totalitære staters natur at de kan tillate seg å bestride etablerte sannheter. Det er det Daszak og WHO gjør når de kaller laboratoriehypotesen for «ekstremt usannsynlig».

Det finnes tusenvis av vitenskapsmenn og kvinner som er klar over samarbeidet mellom Vesten og Wuhan-instituttet. Men de rykker ikke ut og arresterer Daszaks frekke løgner. De forstår at det vil ha en pris. Helsepolitikere som Daszak og Fauci spiller et høyt spill og mediene er deres mikrofonstativ.

Daszak og Fauci har samarbeiders med batwoman Shi Zhen-li om coronaforskning i mange år. De kjenner historien. De er selv del av den. Likevel lyver de. Forklaringen er nærliggende: De vil ikke tråkke Kina på tærne.

Og Biden ser ut til å være med på notene.

CHRONOLOGY

December 2006 SHI ZHENGLI a researcher at Wuhan Institute of Virology, co-authors an “Emerging Infectious Diseases” article with PETER DASZAK describing whole-genome sequences of two novel bat coronaviruses from Chinese horseshoe bats that target the ACE2 receptor, just like Covid-19.

October 30, 2013 SHI ZHENGLI and PETER DASZAK team up again to author a Nature article, entitled Isolation and characterization of a bat SARS-like coronavirus that uses the ACE2 receptor — offering strongest evidence to date that Chinese horseshoe bats are natural reservoirs of SARS-CoV.30 October 2013

November 9, 2015 Two Wuhan Institute of Virology scientists, Xing-Yi Ge and Shi Zhengli, use reverse genetics to generate a chimeric virus (one that has been created by combining cells of more than one distinct genotype) closely resembling the novel coronavirus Covid-19: “On the basis of these findings, we synthetically re-derived an infectious full-length SHC014 recombinant virus and demonstrate robust viral replication both in vitro and in vivo.” The Nature Medicine article also mentions, “Human lungs for HAE cultures were procured under University of North Carolina at Chapel Hill Institutional Review Board–approved protocols.”

February 22, 2017 The Wuhan Institute of Virology, China’s first biosafety level-4 lab (BSL-4), is certified to work on the most dangerous pathogens. Observes Nature, “But worries surround the Chinese lab, too. The SARS virus has escaped from high-level containment facilities in Beijing multiple times.” The Wuhan Institute of Virology is the only BSL-4 virology lab in China staffed with two Chinese virologists, SHI ZHENGLI and Xing-Yi Ge, who both previously worked at a University of North Carolina at Chapel Hill lab, which had already bio-engineered an incredibly virulent strain of bat coronavirus.

November 30, 2017 As Nature breathlessly tells it, “After a detective hunt across China, researchers chasing the origin of the deadly SARS virus have finally found their smoking gun. In a remote cave in Yunnan province, virologists have identified a single population of horseshoe bats that harbours virus strains with all the genetic building blocks of the one that jumped to humans in 2002, killing almost 800 people around the world.” That report was based on an article, entitled, “Discovery of a rich gene pool of bat SARS-related coronaviruses provides new insights into the origin of SARS coronavirus,” published in San Francisco-based “PLOS Pathogens’ and jointly funded by National Natural Science Foundation of China. And wielding the smoking gun, besides a cast of usual suspects (Xing-Yi Ge and PETER DASZAK) was none other than SHI ZHENGLI (Zhengli Shi in Chinese), a virologist who is often called China’s “bat woman” by her colleagues because of her virus-hunting expeditions in bat caves over the past 16 years.

January 19, 2018 U.S. Embassy in Beijing takes unusual step of repeatedly sending U.S. science diplomats to the Wuhan Institute of Virology. One visit raises so many red flags, that a cable is sent noting, “a serious shortage of appropriately trained technicians and investigators needed to safely operate this high-containment laboratory.”

March 27, 2018 The Wuhan Institute of Virology issues a news release in English after the last of the U.S. Embassy visits. The news release was removed the week of April 6, 2020, although it remains archived on the internet.

November 18, 2019 The Wuhan Institute of Virology posts a job opening that seeks to fill “1-2 post-doctoral fellows” who will “take bats as the research object and provide answers regarding the molecular mechanism that can co-exist with Ebola and SARS-associated coronaviruses for a long time without causing disease, and its relationship with flight (aerosols) and longevity. Virology, immunology cell biology and multiple comics (refers to biological science study fields that end with -omics) are used to compare the differences between humans and other mammals.” Candidates are to send their resumes to Peng Zhou (??) Ph.D., the “Leader of the Bat Virus Infection and Immunization Group” at the Wuhan Institute of Virology.

May 2020 Origin and cross-species transmission of bat coronaviruses in China Alice Latinne, Ben Hu, Kevin J. Olival, Guangjian Zhu, Libiao Zhang, Hongying Li, Aleksei A. Chmura, Hume E. Field, Carlos Zambrana-Torrelio, Jonathan H. Epstein, Bei Li, Wei Zhang, Lin-Fa Wang, Zheng-Li Shi, Peter Daszak DOI This article is a preprint and has not been certified by peer review [what does this mean?].

Noen har opprettet et domenenavn med peterdaszak.com og lagt ut mye stoff om Daszak.

 

 

Les også: Hemmeligheten bak korona-viruset avslørt. Pandemien er en forbrytelse

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.