Hovedinngangen til det virologiske laboratoriet i Wuhan. Foto: Ureem2805 / Wikimedia Commons.

USAs smittevernsjef Anthony Fauci, leder for avdelingen for smittsomme sykdommer ved National Institutes of Health (NIH), mistenkte tidlig i pandemien at koronaviruset kunne ha lekket fra et laboratorium, men bestemte seg likevel for å slå ned på laboratoriehypotesen i offentligheten.

Det viser e-poster som nylig er blitt utlevert til den uavhengige journalisten James Tobias i kraft av amerikansk offentlighets­lovgivning, melder Epoch Times.

Tidligere utleverte e-poster hadde allerede avslørt at Fauci den 1. februar 2020 hadde drøftet laboratoriehypotesen i en telekonferanse.

It was known from the earlier Fauci email release that a group of scientists who receive funding from Fauci’s National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) believed that the virus might have leaked from a Chinese lab. One leading scientist, Kristian Andersen, had told Fauci in a Jan. 31, 2020, email that “some of the features (potentially) look engineered.”

Another scientist, Robert Garry, wrote on Feb. 2, 2020, “I just can’t figure out how this gets accomplished in nature.”

Nye detaljer viser imidlertid klarere hvor alvorlig Fauci først fant hypotesen, innen både han og resten av gruppen deretter bestemte seg for å avvise den på det sterkeste offentlig som konspirasjonsteorier.

Den offisielle forklaringen på helomvendingen er at de hadde fått nye opplysninger som var egnet til å få dem til å skifte mening, men de sist utleverte e-postene viser noe annet, skriver Epoch Times.

Instead, the emails present the most damning evidence to date that Fauci’s group deliberately conspired to suppress public discussion of the lab leak scenario and brazenly lied about the underlying science.

I en e-post til Wellcome Trust-sjef Jeremy Farrar, som også hadde deltatt på telekonferansen, skriver Fauci at muligheten for at viruset hadde lekket fra et laboratorium burde meddeles til sikkerhetsmyndigheter som FBI og MI5 – «hvis alle er enige».

Den 4. februar begynte Andersen, Garry og tre andre vitenskapsfolk å skrive en vitenskapelig artikkel som konkluderte med at virusutbruddet sannsynligvis hadde et naturlig opphav. En detalj i artikkelen pekte ikke desto mindre i retning av Wuhan-laboratoriet:

The Feb. 4 email exchange reveals that, after reading the draft paper, Fauci sent Collins and Farrar a one-line response: “?? Serial passage in ACE2-transgenic mice.” ACE2-transgenic mice are mice that are used in virus experiments to mimic human lungs. It appears that Fauci was concerned that Proximal Origin was pointing to a possible lab origin.

Wuhan-laboratoriet utførte eksperimenter som det egentlig ikke hadde høy nok sikkerhet til:

Farrar replied “Exactly!,” apparently sharing Fauci’s concern. Collins then asked “surely that wouldn’t be done in a BSL-2 lab,” apparently expressing his incredulity that the Wuhan lab would have conducted such risky experiments in low biosafety level 2 labs—equivalent to the biosafety level of a U.S. dentist’s office. The fourth and final email in the exchange came from Farrar, who simply referred to the Wuhan Institute of Virology (WIV) as “Wild West … .”

WIV Director Shi Zhengli later conceded in an interview that her lab had indeed conducted its coronavirus experiments in biosafety level two labs.

Disse og andre kompromitterende detaljer ble fjernet fra artikkelen, som konkluderte med at laboratorielekkasje var usannsynlig, men likevel ikke ble publisert.

Også Farrar mente at et laboratorieuhell var plausibelt:

In a Feb. 4 email to Fauci and Collins, Farrar explicitly acknowledged that there was a “very real possibility of accidental lab passage in animals to give glycans.” Glycans are carbohydrate-based polymers produced by humans or—as Farrar evidently knew—by lab animals such as transgenic mice.

Ikke desto mindre gikk hele gruppen og flere andre innflytelsesrike aktører i bransjen hardt ut mot laboratoriehypotesen.

En sannsynlig årsak til helomvendingen er amerikanernes egne aktiviteter i Wuhan-laboratoriet.

Den amerikanske major Joseph Murphy, tidligere medlem av Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), fastslo i en rapport i august 2021 at koronaviruset var blitt fremstilt av EcoHealth Alliance i Wuhan-laboratoriet.

EcoHealth Alliances toppsjef Peter Daszak var blant dem som skrev i Lancet at laboratoriehypotesen var en konspirasjonsteori.

Det republikanske partiet i USA har allerede varslet at det vil bruke det nye flertallet i Representantenes hus til å iverksette en granskning at amerikanske aktiviteter i Wuhan-laboratoriet.

 

Kjøp julegavene fra Document!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.