Noe forblir det samme: Pål Steigan er fortsatt en venn av Kinas kommunistiske parti. I en artikkel søndag heter det at USA innsirkler Kina og Russland. Det er ikke Kina som er ekspansivt og imperialistisk, det er USA.

På 1960-70-tallet var «USA-imperialismen» et standard begrep. 60 år ser ikke ut til å ha forandret Steigans verdensbilde.

Hvordan USA planlegger å la sine selskaper fortsatt dominere

Den 22. mars rapporterte The Wall Street Journal om hvordan «Marinekorpset planlegger å få ny utrustning for å møte trusselen fra Kina». Det som beskrives som «trusselen» fra Kina, viser seg å være trusselen om at Kina er i en posisjon til å forsvare seg selv.

Forfatteren Stephan Gowans tar en artikkel fra Wall Street Journal, uten lenke, og klipper og limer, med egne innskutte setninger for å «utfylle» bildet, dvs. få frem den mening Gowans mener ligger der.

Dette er en overfortolkning vi kjenner godt fra 1960-tallet. Det legges inn en overintensjonalitet som er irriterende eller duperende. Dessverre driver norske medier på samme måte.

Steigan.no kjører ellers på nasjonal selvråderett, men ellers er det anti-USA, anti-Israel, akkurat som før.

Vi finner heller ingen artikkel om hvor corona-viruset stammer fra.

I en kommentar skriver Steigan om hvordan det kan ha seg at alt verneutstyr produseres i Kina. Det var New Yorks guvernør Andrew Cuomo som til sin store forskrekkelse oppdaget dette.

USA er uthult som industrimakt. Produksjonen er flyttet til Kina. Og derfor kommer også Kina til å gå fra USA på permanent basis. Det er lite New Yorks guvernør kan gjøre med det.

Steigan har ikke fått med seg hva Trump står for. Han tror at Trump vil fortsette de endeløse krigene i fjerne land. Han har ikke fått med seg at Trump tar et oppgjør med store selskaper som prioriterer seg selv, bunnlinjen og sine storkunder, fremfor amerikanerne. Eksemplet er 3M, som sendte vernemasken N95 til andre. 3M har en fabrikk i Kina som kommunistpartiet har beslaglagt.

Corona-epidemien har vist én ting: Kina er en dødelig fiende av den frie verden. Det kommer ikke Trump eller amerikanerne til å glemme.

Produksjonen kommer til å bli flyttet hjem.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.