Kina tåler ikke å få skylden for Wuhan-viruset, selv om det er herfra viruset stammer. Det er ferd med å utvikle seg til en ordkrig mellom Kina og USA. En kvinne spaserer i Shanghai 17. mars. Foto: Aly Song/Reuters/Scanpix

Kina utviser journalister fra Wall Street Journal, New York Times og Washington Post. De får ti dager på seg til å forlate landet.

Det er ikke lenge siden tre journalister fra Wall Street Journal ble utvist.

Spenningen mellom Kina og USA er stigende. Kina har anklaget USA for å ha brakt corona-viruset til Kina og er krenket over at medlemmer av Trump-administrasjonen snakker om Wuhan-viruset. Deler av anti-Trump-mediene er også fortørnet over det.

China on Tuesday escalated its tit-for-tat propaganda war with the United States over who’s to blame for the spread of the coronavirus by placing restrictive measures on several top media companies including The New York Times, The Washington Post and The Wall Street Journal, prompting strong opposition from the Trump administration.

It’s just the latest move by Beijing to punish the U.S. for its reporting on the global pandemic, the origin of which has been traced back to Wuhan, China.

USA ser helt annerledes på det. Det er betydelig irritasjon over at Kina satt på informasjonen om det ukjente viruset og ikke sa noe. Hadde Kina slått alarm umiddelbart er det ikke sikkert epidemien ville blitt global. Da kunne utlandet tatt forholdsregler umiddelbart.

Det nasjonale sikkerhetsråd sier Beijing burde sørge for åpen informasjon om Wuhan-viruset i stedet for å legge skylden på andre. Det er neppe ord som faller i god jord i Beijing.

«The Chinese Communist Party’s decision to expel journalists from China and Hong Kong is yet another step toward depriving the Chinese people and the world of access to true information about China,» the National Security Council tweeted. «The United States calls on China’s leaders to refocus their efforts from expelling journalists and spreading disinformation to joining all nations in stopping the Wuhan coronavirus.»

President Xi Jinping vil ha æren for at epidemien ble brakt under kontroll. At omverdenen nå sliter med viruset som har sin opprinnelse i Kina, er ikke noe regimet tar inn over seg.

Trump administration hits back after China kicks out US journalists amid coronavirus pandemic

 

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.