Anders Magnus har skrinne dager når det kommer til å fyre opp under Tramp-hatet. Presidenten har tatt ledelsen og stilt Biden i skyggen. Det er tydelig å se hvem som har energi og hvem som er en gammel, hvit mann.

Velgerne tenker i sitt stille sinn: Ville Biden klart det samme?

Å stille spørsmålet er å ane svaret. Det er den slags sammenligninger vanlige mennesker gjør ubevisst eller bevisst.

Men ikke journalister hvis oppgave er å holde hatet ved like.

Anders Magnus har forsøkt seg. Han må jukse. De to hardest rammede regionene er Demokratisk kontrollert og ultraliberale. De er såkalte sanctuary states, dvs. delstatsmyndighetene nekter å samarbeide med føderale myndigheter, selv når politiet forsøker å klarlegge identiteten til illegale. Delstatsmyndighetene saboterer aktivt forsøk på å utvise tunge kriminelle. I New York får de førerkort, noe som gjør at de kan stemme. Demokratene kaller Republikanernes krav om at man må bevise at man er borger, for «voter suppression». Alle skal kunne stemme.

Hvis nordmenn fikk høre om galskapen, ville de reagere. Men det gjelder at de ikke får høre om den, for samme politikk føres i vårt eget land, det er bare ikke kommet like langt her.

Nylig vedtok New York at man avskaffer kausjon for de fleste forbrytelser, slik at kriminelle som blir tatt, slippes rett ut igjen. Det har vært en rekke stygge forbrytelser, voldtekt og drap, begått av illegale som er sluppet rett ut. De hviler på Demokratenes skuldre, og indirekte på NRKs korrespondent, som aldri rapporterer om Demokratenes mørke side.

Anders Magnus later heller som alt er Trumps skyld. Nylig ga han Trump skylden for at New Yorks helsevesen ikke er forberedt på korona-epidemien.

Det er ikke tilfeldig at delstater med åpne grenser for illegale får størst smittespredning og må stenge ned.

Det er bare 2.000 intensivsenger i New York, sa Magnus anklagende. Det riktige tallet er 3.000, men det er uansett ikke Trumps ansvar.

Trump har vist seg som en sann leder under korona-epidemien. Han var den som innførte innreiseforbud fra Kina 31. januar, bare ti dager etter at det første tilfellet var registrert i USA. Han ble møtt med anklager om rasisme fra Trump-hatende journalister og Biden.

At koronaen har slått ut i USA, har fått amerikanerne til å våkne. Søkelyset er satt på Kinas håndtering, og folk forstår at denne epidemien kunne vært unngått hvis kommunistpartiet hadde brydd seg om sine egne borgere.

Amerikanerne er sjokkert over å høre at Kina kontrollerer 97 prosent av all antibiotika USA bruker. De kan stanse forsendelsene når de vil, og en kommunistavis var dum nok til å true med det.

Politisk korrekt galskap

Kina har ikke kommet med noen beklagelser for håndteringen av krisen. Kommunistpartiet har tvert om gått til angrep og hevdet at viruset kom fra USA. Trump har derfor lagt vekt på å kalle det et kinesisk virus.

– Hvorfor fortsetter du å bruke et slikt rasistisk ord? spurte en kvinnelig reporter denne uken.

– Fordi viruset er kinesisk, svarte Trump iskaldt.

– Men kinesere i USA får lide for det, forsøkte journalisten seg. Det var hennes siste kort.

– Så lenge jeg er president, vil det være et kinesisk virus, svarte Trump.

Maktkamp

Liberale journalister finner seg ikke i at Trump setter dem på plass. De vil ha definisjonsmakten. Under Obama var det skjønn forening mellom mediene og presidenten. De var hans pressekorps. De stilte ikke ubehagelige spørsmål.

Mediene ble ødelagt av symbiosen med Obamas Hvite hus. Da Trump dukket opp, fikk de kollektivt apoplektisk anfall.

Siden har det vært krig.

Trump er den mest tilgjengelige presidenten noensinne. Han er ikke redd pressen. Han nøler ikke med å sette dem på plass.

Det var dét som skjedde fredag da en reporter fra NBC, Peter Alexander, gikk over fra å stille saklige spørsmål til å forsøke å stille Trump til veggs. Diskusjonen gjelder om malariamedisinen kan brukes på korona-syke. Trump er tålmodig og svarer at det er forsøket verdt. Forsøkene er lovende. Men dét holder ikke for Alexander, som forsøker å legge tusenvis av syke og flere hundre døde ved Trumps føtter. «Hva sier du til disse?» forsøker han seg. Trump lukter lunta umiddelbart. Dette har han lang erfaring med, og han bryter over tvert og sier: «Du er en forferdelig reporter. Du driver med sensasjonsjournalistikk, ikke rapportering. Jeg forsøker å gi amerikanerne håp, men du er i en annen business», sier Trump.

 

 

Dét er også Anders Magnus. Han driver med den samme hatefulle propagandaen. I 08-nyhetene til NRK lørdag var introen at «nå har Trump gjort det igjen – skjelt ut pressen». Klippet NRK spilte, ga inntrykk av at det «tullet» Trump snakket om, var koronaen. Det er dét NRK og norske medier har kjørt på hele tiden: De følger Demokratenes og de Trump-hatende medienes script: De hevder at Trump har kalt korona-epidemien for en ny hekseprosess.

Hvis man kan lyve i flokk, vil presidenten til slutt måtte gi opp. Tror de. Men Trump er en fighter, og amerikanerne er gått lei av journalister som bedriver mobbing.

Oppslutningen om disse mediene har falt som en stein. CNN, som de fleste norske journalister bruker, har et publikum på bare 500.000. Fox News, som de ikke følger, har seks til åtte ganger så mange, dvs. 3–4 millioner. Norske journalister er over tid blitt ofre for sine egne løgner.

 

Hvis du vil ha annen informasjon om USA enn Trump-hat:

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.