Kommentar

Tove Bjørgaas tillegger Trump sin egen uformuenhet. Se innslaget her. 0945

NRKs livesending er blitt en oppvisning i propaganda. Statskanalen har fått kjørt seg varm. Hver eneste sending inneholder nå en daglig dose av ulike elementer som til sammen skal fortelle publikum at de blir informert.

I virkeligheten blir de desinformert. De blir servert et verdensbilde bygget på propaganda.

Det er alvorlig for NRK bruker en alvorlig grep til å feste grepet om publikum.

Det mest slående og alvorlige ved denne 24/7-kampanjen er at den er anti-Trump og pro-Kina.

Slik epidemien er global er krigen mot Trump blitt global og liberale medier står på kommunistdiktaturets side.

Det er en eskalering av en innenrikspolitisk krig i USA til verdensnivå. Forklaringen er nærliggende: Kina har ambisjoner om å erstatte USA som verdens hegemon. En hegemon er en som er så suveren at de andre nasjonene må bøye seg. Vi har levd i en verden som USA skapte. Nå vil Kina overta.

New York Times og NRK høres likelydende ut: Kina har brakt epidemien under kontroll, mens den raser i USA.

But maybe the most consistent headline in our news media recently has been this one: America has more infections and more deaths than China has.

«The U.S. now leads the world and confirmed coronavirus cases,» The New York Times» proclaimed. «Following a series of missteps, the nation is now the epicenter of the pandemic.»

Det er Tucker Carlson som sier dette. Carlson har seilt opp til å bli en av USAs mest innflytelsesrike journalister, med direct impact på politikken.

I interregnumet etter innføringen av innreiseforbudet fra Kina 29. januar, som forsinket oppblomstringen av smittetilfeller i USA, forsto Tucker alvoret. Han skjønte at hvis epidemien kom ut av kontroll ville det kunne ødelegge Trumps sjanser til å vinne 3. november. Han visste godt hvordan forsidene og TV-kanalene kom til å se ut. Boston Globe hadde nylig en leder som lød: -Trump har blod på hendene.

Hvis Trump ikke handlet først ville Demokratene og mediene drept ham. Tucker kjørte derfor til Florida og oppsøkte Trump på Mar-a-Lago og fortalte ham at hans presidency avhang at han handlet først.

Trump forsto alvoret og fikk satt sammen en taskforce, som tok kommandoen. Mens Trump gjorde dette var Demokratene fortsatt opptatt med riksrettssaken. De Republikanerne som advarte mot epidemien ble hengt ut som panikkspredere og rasister. Alt dette finnes på tape og digitalt og det gjør at Demokratene har en dårlig sak når de skal prøve å henge Trump i manglende initiativer.

Nancy rir igjen

Men de prøver. Speaker of the House, Nancy Pelosi, varslet torsdag at hun vil nedsette en tverrpolitisk kommisjon som skal granske alt presidenten har foretatt seg med korona-epidemien. Det er et dårlig skjult forsøk på å gjøre det samme med korona som tidligere med Russland og Ukraina.

Men Demokratene og liberale i Europa ser ikke at de ved å alliere seg med Kina henger en møllesten rundt halsen som bare kommer til å bli tyngre og tyngre.

Til slutt kommer den til å dra dem ned.

 

Det er ingenting i NRKs daglige reportasjer som forteller seerne/lytterne at epidemien skjuler en stor forbrytelse, både mot kineserne og verdens befolkning. Kjersti Strømmen gjentar for n’te gang at Kina nå er truet av smitte fra utlandet. Hun nevner ikke at det er kinesere som vender hjem. Slik bygge hun opp under narrativet om at Kina må forsvare seg mot utlandet. Skjermdump.

NRKs anker Martin Fjørtoft henter inn Kjersti Strømmen som ikke er spesielt politisk, men sier det som er forventet av henne: Det er ingen smitte i Wuhan, og 8. april skal befolkingen få lov til å reise ut igjen.

Tove Bjørgaas

En som er tungt lastet politisk er tidligere USA-korrespondent Tove Bjørgaas. Hun var i USA fra midten av februar til midten av mars og burde derfor være informert. Men for Bjørgaas vil det si å ha tanket opp på Washington Post, New York Times, CNN og MSNBC, som spyr ut Trump-hat 24/7. Bjørgaas virker ikke særlig godt orientert. Hun åpner med å si at USA har 370 millioner innbyggere. Hun lyver slik de amerikanske mediene gjør, dvs ved å gjenta en løgn så lenge at det blir en sannhet. Men Bjørgaas er nok ikke klar over at det er ganske mange hjemme som også følger hva som skjer i USA. Hun klarer å tillegge Trump at USA vil miste et sted mellom 100.000 og 260.000 mennesker, og blander også inn studien fra Imperial College som anslo opp mot 2.2 millioner. Hun foreslår at Trump kom på et tall som lå under de 2.2 millioner. Dette er fri fantasi.

«Alle» husker at det var Anthony Fauci som ga tallene 100.00 til 220.000 og sa det er det nivået amerikanerne må forberede seg på.

Ondsinnet

Her kommer den ondsinnede vrien som NRK gjør, akkurat som deres amerikanske kolleger: Ved å tillegge Trump prognosen får de det til å høres ut som Trump synes det er OK å miste 100.000 menneskeliv.

Først har de kjørt på at han sa viruset var en bløff og ikke noe annet enn en vanlig influensa.

Deretter fremstiller de ham som likegyldig til menneskeliv.

Det er en kynisme som savner sidestykke.

Hoven stakk frem da nyhetsanker Fjørtoft sa at det var merkelig av en president å komme med slike prognoser og særlig når det nærmest var en «ambisjon» om hundretusesntalls døde. Han brukte ordet «ambisjon» om Trump og de døde.

NRK er ikke den eneste. I Danmark vred  Jyllands-Posten en Ritzau-melding til ingressen:

Donald Trump mener, at USA har gjort et godt stykke arbejde, hvis mellem 100.000 og 200.000 dør efter smitte.

Hvis man tror dette var en tilfeldig tvetydighet så kan man bare lytte til Fjørtoft i NRK.

Dette er hva Trump virkelig sa:

Ingen tilfeldighet

Det er heller ingen tilfeldighet at de liberale mediene ikke rapporterer hvor viruset stammer fra og kommunistregimets undertrykking av kunnskap om epidemien, deres likegyldighet overfor smittespredning til hele verden og farligheten.

De som vil hamre inn Trumps likegyldighet overfor menneskeliv er selv alllierte med et kommunistregime som er ansvarlig for epidemien.

Mediene oppfører seg slik som de hevder Trump er. Dette har vært en gjenganger i lang tid og epidemien er foreløpig et lavmål.

Leder av presidentens responsteam, Deborah Birx, sa i natt at hvis kineserne hadde fortalt hvor smittsomt korona var, ville det ha gitt USA tid til å forberede seg. Men de gjorde ikke det. De lot fem millioner mennesker reise ut av Wuhan.

Tucker: Kommunistpartiet skal ha oss til å tro at disse spredte smitten til hele verden, men ikke innad i Kina. Tallene for smittede i Beijing en by på 22 millioner er rundt 400 smittede og 22 innlagt på intensiven. Er det noen som tror at hovedstaden ikke har hatt flere smittede? spør Tucker.

NRKs ansvar må få konsekvenser

Det er en opplysning som får opplyste mennesker til med en gang å forstå at de er blitt fortalt løgner. Men NRK gjør ikke noe forsøk på stille spørsmål ved Beijings versjon.

Det reiser noen alvorlige spørsmål ved NRKs ansvar og rolle. Vi har en statskanal som dekker over for et kommunistisk diktatur som har påført verden en global epidemi med 50.000 døde og over en million smittede.

Regjeringen og resten av mediene reagerer ikke. De forstår ikke at NRK er på vei mot moralsk havari. De har også større sympati med Beijing enn med Trump. Det er NRK som serverer den daglige dosen med bekvemme løgner.

Men det er ingen unnskyldning. Ikke i en verden hvor Tucker Carlson er et tastetrykk unna.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Les også

Les også