70 år siden kommunistenes maktovertagelse feires med militærparade på Den himmelske freds plass. 1. oktober 2019. Foto: Jason Lee/Reuters/NTB

Denne uken har NTB og NRK viet plass til WHO-rapporten som sier at det er ekstremt usannsynlig at coronaviruset kom fra laboratoriet i Wuhan. Rapporten bygger på delegasjonsreiser i januar, og har således et autoritativt fakta-finnende stempel. Men alt er bare løgn.

Kina hadde veto over hvem som skulle få være med i delegasjonen. Den eneste vitenskapsmannen med bopel i USA, var briten Peter Daszak som i mange år har samarbeidet med Insitute of Virology i Wuhan, selve hovedmistenkte.

For en oppegående fornuftig/kritisk journalist er det masse materiale som forteller at WHO-rapporten er et falsum. En sikkerhetsansvarlig fra Clinton-administrasjonen sa til CBS denne uken at verdien av rapporten er på linje med Nord-Korea. Han brukte som et eksempel Tsjernobyl. Er det tenkelig at Vesten ville gått med på at Moskva skulle ha vetorett over en internasjonal delgasjon som skulle granske Tsjernobyl? Men det har WHO gitt Beijing og vestlige medier er happy med det.

Men ikke alle. Tucker Carlson hadde i natt et helt killing segment om løgnpropagandaen som blir mer og mer frynsete for hver omdreining.

For starters: Den samme Daszak ga i desember 2019 et tv-intervju der han skryter av hvor lett det er å manipulere corona-viruset gjennom gain of function-forskning.

Daszak har siden startet en propagandakrig mot alle som antyder at viruset er manipulert og kom fra Wuhan-laboratiet. En slik påstand er en konspirasjonsteori, sier Daszak.

Bruken av ordet konspirasjonsteori er blitt et politisk våpen som man derfor ikke kan ta at face value, men må behandles med skepsis: Hvem er avsender og hva er motivet?

Cui bono? var et standardspørsmål før. Nå er det helt fraværende.

NTB og NRK dekker for Kina uten å blunke.

Halvard Sandberg, NRKs orakel, ble denne uken bedt om å kommentere WHO-rapporten og påstanden om laboratorielekkasje, og slo fast at den er lagt død som en fantasi.

Da har du tydelig markert hvor du står. Når du etter over ett år med drypp-drypp-informasjon fremdeles sier «ikke noe å se her, fortsett videre», er du ikke i god tro.

Uhyggelig

Det er uhyggelig. Vår statskringkaster er på parti med det mektigste diktaturet verden har sett, som helt åpnelyst ønsker å underlegge seg jorden. Kina legger ikke en gang skjul på sine ambisjoner.

Det som begynte som revolusjonssvermeri på 60-tallet er nå hard realpolitikk: Erna Solberg har underskrevet en avtale om at den norske regjering ikke skal legge seg opp i kinesiske interesser. Hun og Halvard Sandberg er på samme side.

Kina ekspanderer i rasende fart. Det har sendt en armada av fiskebåter til Whitsun-revet utenfor Filippinene. Der ligger de i ring uten å fiske. Det ser ut til at Kina vil omskape et rev til en ny flytende base for sin krigsmarine.

Det var slik Japan ekspanderte før Pearl Habour. Men Kinas plan er smartere: De omringer andre stater og manøvrerer dem i en posisjon hvor de oppdager at de er sjakk mat. Motstand er nytteløst.

Kinas makt er allerede så stor at Vest-Europa danser etter deres pipe.

Tyskland danser tango med Kina og Iran har nettopp inngått en 25-årig strategisk avtale med Beijing.

Alt dette er bakgrunn for at ingen åpent vil konfrontere Kina over corona-viruset.

Utpressing

Men den viktigste kraften som avholder Vesten fra å kritisere Kina er at vestlige forskere som Peter Daszak og Anthony Fauci har latt seg friste til å inngå samarbeid med kinesiske laboratorier. Hvorfor? Fordi de der kan gjøre ting som ikke er lov hjemme.

Hvis taket skulle falle ned og alle kort kom på bordet vil det utløse tidenes politiske skandale: Forskere og politikere har hele tiden visst hvor hunden ligger begravet, men de tør ikke røre ved den. Sammenvevingen med Kina gjelder ikke bare forskning, men alle områder: Den svakhet Vesten har vist overfor islam gjelder også Kina, som er langt mer disiplinert og målrettet. Vestlige firmaer bryr seg bare om bunnlinjen.

Tucker gir flere eksempler på hvordan mediene har bidratt til å stemple og legge død forskere som har forsøkt å alarmere verden. Elaine Chan var Harvard sa fra at viruset var manipulert. Et klart tegn på det var at det ikke endrer seg. Et naturlig virus som hoppet fra dyr ville tilpasset seg mennesker, men dette er laget for å smitte mellom mennesker.

Husk en av de største løgnene Beijing fortalte var at viruset ikke smittet mellom mennesker. Dette fikk Beijing WHO til å gå god for. Verdens helseorganisasjon la sin autoritet i skålen for kommunistregimet som først hadde lekket et biovåpen ved et uhell, og deretter bestemt seg for å slippe det løs på verden.

Overlegg

Coronaviruset er et biovåpen som lekket ut ved et uhell og dermed var fanden løs. Men kommunistledelsen må på et tidlig tidspunkt ha bestemt seg for å la det stå til: Slipp viruset løs på verden.

Jo mer vi vet, jo mer sannsynlig er det at Beijing gjorde seg slike overlegninger. De gjorde det motsatte av å varsle, slik alle normale stater ville gjort.

Hvis de med alle midler hadde forsøkt å hindre det i å bli en pandemi, ville de aldri ha stengt ned Wuhan, en by med 11 millioner innbyggere, men latt den internasjonale flytrafikken ut av byen gå som normalt.  Smitten skulle avgrenses innen Kina, men verden skulle eksponeres. Det er ikke mulig å lese Beijings oppførsel på noen annen måte.

Da Trump forsto faren innførte han innreiseforbud fra Kina og senere Europa. Hvordan reagerte Biden og Demokratene? Ved å kalle Trump for rasist. Det er samme Biden som lot sin sønn Hunter sitte med på Air Force Two til Beijing og komme hjem med 1,5 milliard dollar. Hunter og hans venner, deriblant stesønn til Jim Kerry, hadde hjulpet kineseerne å kjøpe opp selskaper med viktig militær teknologi i USA.

Treet er allerede råttent.

Jo mer mediene og politikerne nekter å ta i Kinas aggresjon – for det er hva viruset er – jo svakere blir de moralsk, jo mindre vil de være i stand til å stå imot kinesisk ekspansjon.

De har allerede solgt ut.

Men ikke alle. Den tidligere lederen for Center for Disease Control, Robert Redfield, ga et intervju til CNN sist søndag der han sa at viruset trolig kom fra et laboratorium. Redfield er ganske presset moralsk når han føler seg tvunget til å si dette.

Det nemelig slik at regningen fortsetter å stige. En halv million i USA og over to millioner på verdensbasis og en ødelagt økonomi i mange land. Pandemien har nådd et vendepunkt med de nye vaksinene, men vi møter igjen noen av de samme problemene gjennom en manglende respekt for personlig integritet. Vesten har fått et politisk virus som undergraver demokratiet innenfra. Derfor er det viktig å få sannheten på bordet.

Skal Kina slippe unna dette?

Hva har vi da i vente?

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.