– Kinesiske forskere skapte Covid-19 i Wuhan-laboratoriet, og prøvde å dekke sine spor med ‘retro-engineering’ for å få det til å virke som om det naturlig oppsto fra flaggermus, skriver norske Birger Sørensen og den britiske professoren Angus Dalgliesh i en ny studie Daily Mail har fått eksklusiv tilgang til.

Birger Sørensen er den norske forskeren som for et år siden havnet i svarteboka til faktisk.no, etter at NRK, som faktisk hadde snakket med Sørensen, skrev denne artikkelen:  Norsk forsker skaper strid om virusets opphav: – Dette viruset har ikke en naturlig opprinnelse

NRK la seg flate for kritikken, den gang, og i rettelsen kan vi lese (Uthevelsene er gjort av oss. Red.anm.):

Rettelse: I en tidligere versjon av saken stod det at studien påviser at sekvenser i koronavirusets spike-protein ser ut til å være kunstig satt inn. Denne konklusjonen er bestridt av norske forskere, og omtales heller ikke i forskningsartikkelen. Denne påstanden var basert på uttalelser fra Sørensen til NRK. Saken burde hatt flere relevante kilder som vurderte Sørensens uttalelser og forskning. Dette har NRK nå publisert i en egen sak.

«Feilen» Sørensen og Dalgliesh gjorde, var at de publiserte et uferdig abstrakt i QRB Discovery. Nå er studien ferdig og klar til publisering i søsterpublikasjonen, Quarterly Reviews of Biophysics, som utgis av Cambridge University Press.

I studien viser de to (iht til Daily Mail. Red.anm.) at viruset vi nå kjenner som Covid-19, oppstod ved at kinesiske forskere forsøkte å spleise «the backbone» (‘ryggraden’) til et naturlig forekommende og ufarlig flaggermusvirus til et spike-protein. Spike-proteiner er glykoprotein som er plassert som fremspring [engelsk: spike] på overflaten av virus, herav navnet ‘koronavirus’.

‘Dette er en klassisk «Gain of function-metode«. Gain of function er studier av hvordan et patogen (ondartet bakterie eller virus) kan endres slik at det blir enda mer ondartet, enda lettere overførbart, eller slik at den kan overføres via andre organismer eller på andre måter.

Kort og godt en oppskrift på utvikling av biologiske våpen.

 

Skjermdump fra Daily Mail med våre uthevelser.

I 2014 la daværende President Barack Obama ned forbud mot amerikansk finansiering av denne typen forskning, men hovedmannen bak disse studiene i USA, Anthony Fauci, fant ut hvordan han kunne fortsette disse studiene via ‘underentreprenører’, først hans gode venn og medarbeider Peter Daszak, som så fikk hjelp av nettopp Wuhan-laboratoriet.

Anthony Fauci i 2012: – Virus­eksperimenter er verdt risikoen for pandemi

Det er bare å stålsette seg for at forskerne, der den engelske kreft-professoren Angus Dalgleish som rundt årtusenskiftet vant stor respekt for sin forskning i arbeidet med å utvikle medisiner mot HIV/AIDS, på ny vil bli forsøkt satt på plass av alle som ikke ønsker at sannheten om Covid-19s opprinnelse skal komme frem.

Allerede i dag er Verdens helseorganisasjon (WHO) ute med en advarsel om å politisere letingen etter virusets opphav:

– Vi vil få be om at man skiller mellom vitenskap og politikk. La oss få fortsette i en skikkelig og positiv atmosfære med å lete etter svar, sier WHOs krisesjef Michael Ryan.

– Denne prosessen blir nå forgiftet av politikk, sier han.

USAs president Joe Biden ba denne uka amerikansk etterretning granske teorien om at koronaviruset spredte seg fra et laboratorium i Wuhan i Kina.

Bakgrunnen var en sak i avisa Wall Street Journal, der det med henvisning til en amerikansk etterretningsrapport ble blåst nytt liv i denne spekulasjonen.

Usant

Kina kaller påstanden «totalt usann» og viser til at en ekspertgruppe fra WHO, som tidligere i år besøkte Wuhan, konkludert med at teorien er «svært usannsynlig».

Ifølge WHO-ekspertene tyder alt på at viruset stammer fra hestesko-flaggermus, og at det ble overført til mennesker via et annet dyr, kanskje skjelldyr. De er ikke sikre på at dette skjedde i Wuhan. (NTB)

Documents seere og lesere har lenge kunnet følge utviklingen og ikke minst forbindelseslinjene mellom Big Pharma, Anthony Fauci, Peter Daszak og WHO.  Nå begynner nettet å snøre seg sammen, selv om vi i Norge nok må vente lenge på at NRKs korona-guru Hallvard Sandberg vil finne det bryet verdt å referere dette.

Fauci får spørsmål om gain of function-forskning

Tucker er kjemisk renset fra youtube. Han ble fjernet da han tirsdag avslørte Anthony Faucis samarbeid med laboratoriet i Wuhan hvor coronaviruset ble utviklet og slapp ut. Det går åpenbart en rød linje for Big Tech ved Fauci. Hvis han skulle falle vil han rive mange andre med seg i fallet.

Det er artikkelen til vitenskapsjournalisten Nicholas Wade som har endret debatten. Hans systematiske gjennomgang av utviklingen av gain-of-function-forskning viser hvordan Fauci og Peter Daszak var involvert.

EXCLUSIVE: COVID-19 ‘has NO credible natural ancestor’ and WAS created by Chinese scientists who then tried to cover their tracks with ‘retro-engineering’ to make it seem like it naturally arose from bats, explosive new study claims

 

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.