Civitas Eirik Løkke forsøker å fremstå som godmodig og rund. Løkke er blitt et nytt orakel i NRK. Han supplerer Tove Bjørgaas. For å oppnå en slik status må man være en svoren Trump-motstander, men ikke bare han. Trump og alle som står på hans side. USAs mest populære TV-vert er Tucker Carlson. Det gjør ham til yndet måltavle.

En fremgangsmåte er han man slår folk på samme side i hartkorn med hverandre. Hvis Trump er «bad», så er de som dekker ham med fairness også «bad» og må tas ned.

Forliket mellom Fox og Dominion var et skudd for baugen også for Tucker som nyter respekt også blant folk som har vinket farvel til liberale medier og selv Fox.

Det er bare norske medier som fremdeles tror at Fox er «høyreorientert» og derfor upålitelig. De følger ikke med i timen. I styret for Fox News sitter RINO-Paul Ryan. Rupert Murdoch og sønnene Lachlan og James Murdoch er svorne fiender av Trump. Dermed blir Tucker også en risiko for han er uforutsigbar. En god journalist skal være uforutsigbar, særlig i ustabile tider.

Kreftene som har overtatt USA avskyr uavhengige journalister som ikke lar seg kjøpe. Nå har Tucker intervjuet Elon Musk, en mektig alliert som kjemper for ytringsfrihet.

Problemet for IC – de 17 etterretningstjeneste – er at de har ekspandert for fort og kjører for mange parallelle løp. Det finnes ingen sentralisert makt. Murdoch-familien vet at hvis de skal blomstre og drive uten problemer  – de lever av reklame – må de holde seg inne med et woke-næringsliv og den dype staten.

Her er det konflikter: Fox’s seere hater Dylan Mulvaney som Budweiser har kjørt frem. Men i spissen for Budweiser sitter en tidligere CIA-offiser. Den dype staten har infiltrert næringslivet og promoterer transkulturen.

Hvordan er forholdet mellom Tucker, Ingraham, Jesse Watters, Sean Hannity og Fox-ledelsen? Det er tydelig dissonans. I hvert fall den ene Murdoch-sønnen er Demokrat og Biden var hjemme hos ham på donorparty i New York for ikke så lenge siden.

Det er derfor mange utenforliggende hensyn som bestemmer hvordan Fox skal håndtere søksmålet. Ledelsen ønsker ikke å komme i en situasjon hvor de må forsvare at det var legitime grunner til å mistenke valgsvindel. Da foretrekker de heller å betale.

Dominions forsvarere har lekket dokumenter fra Fox som skal vise at tv-stjernene internt ikke trodde en døyt på utsagn om valgsvindel. Dette er ren prosedering fra Dominions side som medier kjøper med hud og hår fordi de har samme agenda. Vi som hører de politiske showene daglig vet at Tucker alldeles ikke mener at påstandene om valgsvindel er tøv. Tucker har i innskutte bisetninger over lang tid sagt at valget ble stjålet. Men han kan ikke gjøre det til hovedsak, da får han trøbbel. Hvorfor skulle Tucker bestride noe i internpost hvis han sier det motsatte offentlig? Det faller på sin egen urimelighet.

Like viktig som valgsvindelen er 6. januar og her har Tucker vært banebrytende med en rekke intervjuer med journalisten som har fulgt 6. januar-rettssakene, Julie Kelly, fra amgreatness.com, og veteranene som er blitt hundset og straffeforfulgt av FBI og justisdepartementet. Tucker har flere ganger sagt at fascismen er kommet til Amerika.

Det liker nok Murdoch-familien dårlig for i så fall har de gått til sengs med fascistene.

Siden Tucker nyter en eksepsjonell respekt også utenfor Fox’ rekker, gjelder det å ta ham ned.

Eirik Løkke sa at kommentatorer som Tucker ikke driver journalistikk. De ligner mer på Goebbels.

Løkke sa dette til Dagsnytt litt over kl 0900 onsdag 19. april.

Dette er den mest lavpannede retorikk til folk som Jerry Nadler, Adam Schiff, Nancy Pelosi og Eric Swalwell. Løkke har adoptert den samme retorikken som Demokratene bruker og den minner en del av Goebbels. Du skal bruke løgner til å ødelegge din motstander. Hvis mange nok lyver vil det fremstå som sannhet.

Dessverre er dette representativt for nivået i norsk presse. Den har falt gjennom gulvet og det er vanskelig å si hvor langt ned det er til bunnen.

Det som skjer i USA er ikke spøk.

Løkke trodde ikke det ville bli noen forandring i Fox. Slik det heller ikke blir noen forandring med Trump. Han er tilbake i manesjen og kjører på.

Løkke er helt på Demokratenes side: Det biir ikke fred før Trump er tatt ut. Han er på Alvin Braggs side og legger føringer for at det kan bli nødvendig med andre metoder.

Det er den mørke undersiden av Trump-motstanden som vi hører stadig oftere.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.