Ifølge rykter skal Tucker ha vært i gang med å lage mandagens show, som skulle handlet om Dominions rettssak mot Fox News. Producerne var i gang med å preppe gjestene da ledelsen satte foten ned. Det tok Tucker konsekvensen av; han valgte å si takk for seg.

Forliket Fox-ledelsen inngikk, hadde store omkostninger. Dominion fikk utbre seg om journalistenes uhederlighet, at de sa noe internt om gjester de hadde i studio som ikke stemte med hva de sa offentlig. Venstreorienterte medier som NTB gasset seg i at Tucker, Hannity og Ingraham internt latterliggjorde folk som Sidney Powell og Rudy Giuliani, mens de utad fortsatte å promotere at valget var juks og bedrag. Dette gikk på integriteten løs for de tre stjerneprogramlederne.

Venstreorienterte medier som NTB unnlot å fortelle at de hadde denne fremstillingen fra den saksøkende part, Dominion, som har et tvilsomt rykte.

Ved å inngå forlik lot Fox spørsmålene om journalistenes integritet stå uavklart. Det kunne virke som om det var noe i påstandene om hykleri.

Eller som Civitas Eirik Løkke sa: Fox tenkte mer på aksjekursen og fyrte opp under spekulasjoner journalistene selv ikke trodde på, ifølge intern kommunikasjon.

Dette ville ikke Tucker ha sittende på seg. Det lyder plausibelt at han ønsket å ta et oppgjør med denne fremstillingen. Først og fremst Dominion, men spørsmålet henger også over Fox-ledelsen: Hvorfor inngikk de et forlik på journalistenes bekostning?

En annen som tok sin hatt og gikk da forliket ble kjent, var Dan Bongino.

Journalistenes viktigste aktivum er integritet. Den solgte Fox ut, og dermed så den mest populære tv-vert i kabel-TVs historie seg tvunget til å gå.

Kursfallet på 5 prosent kan bare være begynnelsen. Hvis Tucker kommer tilbake og forteller sin del av historien, er det ingen tvil om hvem Fox-publikummet kommer til å tro.

6. januar

Tucker kan ha mer på lager. Han lovet en hel uke med innslag fra Kongressen 6. januar. Men det ble med noen klipp av QAnon-mannen Jacob Chansley. Chuck Schumer truet Murdoch og sa han måtte stanse Tucker. Hvis det var det som skjedde, ligger Murdoch tynt an. Da er han like korrupt som Schumer.

Det er ikke sikkert det er gammer’n som styrer, han er 93 år. Det kan være sønnene Lachlan og James. De er uforsonlige Trump-motstandere.

Tucker intervjuet nylig Trump i Mar-a-Lago. Tanken på at Tucker skulle dekke Trumps valgkamp og gi ham oppdrift, kan ha gjort brødrene fiendtlig innstilt til Tucker.

Fox har nærmest boikottet Trump de siste to årene. Han er et ikke-navn.

Skulle Murdochs gjennomtrumfe en slik linje, kan det bli flere som går. Laura Ingraham og Hannity vil neppe overleve hvis de skal følge en policy der Trump er unevnelig. Da blir det umulig å dekke valgkampen.

Men styreleder i Fox, Paul Ryan, er en av Trumps mest svorne fiender. Det kan være de begynner å få panikk og ser at Trump stiger på meningsmålingene og tar motet fra Ron DeSantis.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.