Preben Aavitsland er overlege ved Folkehelseinstituttet, der han leder stab for smittevern, miljø og helse og har sitt eget firma, Epidemi. Bildet er tatt i 2009. Foto: Morten Holm/Scanpix

De er en egen type mennesker: vinnerne på vestlig side som mener de forstår best. De forakter Trump for hans røffe kanter og mangel på respekt for deres dekorum. Denne forakten får dem til å hate alt han liker, og til å like alt han misliker.

I USA hevder Demokratene og Resistance-mediene at Trump ikke forstår korona-epidemien og sier at han har kalt den en hoax, en bløff. Dette har nyhetsankere, politikere og kommentatorer gjentatt som på stikkord: Trump tror ikke på vitenskap. Biden har påstått det mange ganger, og også Bloomberg.

Det er en stor løgn. Trump kalte Demokratenes beskyldninger mot ham for bløff og svindel. Trump innførte nemlig innreiseforbud fra Kina på et tidlig tidspunkt. Da skrek Demokratene og Resistance-mediene at det var rasistisk og fremmedfiendtlig.

Da koronaen kom til USA, roste de ham ikke. De sa at folkene han hadde satt til å lede arbeidet, særlig visepresident Mike Pence, var inkompetent eller uskikket.

Propagandaen er ondsinnet. Den underbygger et nidbilde av presidenten – i en krisetid. Mange amerikanere reagerer på at man ikke kan dra lasset sammen.

Aavitsland

Denne anti-Trump-propagandaen kjøres 24/7 i norske medier og får utdannede mennesker til å føle seg bedre enn USAs president. Dét er alltid en god følelse.

Smitteoverlege ved Folkehelseinstituttet, Preben Aavitsland, er blant dem som har slukt agn, søkke og snøre:

Aavitsland har bare lave tanker om Trump. Hvilket gjør at han er helt på vidotta. Han tror at Trump er idiot og vil falle når som helst. At det nærmest er uforklarlig at han fremdeles sitter. Hvis Trump blir gjenvalgt, vil disse menneskene trenge psykiatrisk behandling.

Kina

Det som gjør Aavitslands holdninger relevante å trekke frem, er hans syn på Kina. Han mener vi bare har sett toppen av isfjellet når det gjelder korona. Han tror også at det er langt flere smittede i Kina enn rapportert. Men han stoler på myndighetenes informasjon!

– Jeg tror ikke kinesiske myndigheter holder tilbake informasjon. Men jeg tror mange er smittet uten at det er registrert, sier Aavitsland.

Det er en fantastisk uttalelse fra en mann som er satt til å følge med på hva slags trussel korona utgjør for nordmenn. Det sier mye om Aavitslands politiske syn.

Dømmekraft

I en global verden blir alt et spørsmål om dømmekraft, og dermed om politisk syn. Er du en realist som forstår at du må ha som utgangspunkt at vi vet lite, men at visse ting er grunnleggende – som at et diktatur er et spesielt samfunn som vil reagere annerledes enn et åpent samfunn –, eller er du en ideolog som har forutinntatte meninger?

Beijing gjorde alt for å holde informasjon om epidemien skjult. De håpet det skulle gå over. Dermed mistet de verdifull tid, flere uker som kunne gitt verden et forsprang til å forberede seg.

Aavitsland demonstrerer her at hans politiske fordommer svekker hans evne til å gjøre den jobben han er satt til. Ideologer tror de vet best. De trenger ikke sjekke virkeligheten.

Hvor mange er det som ham i vår offentlige forvaltning?

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=”280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=”282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.