Trump har på en god dag full kontroll på journalistene. De klarer ikke vippe ham av vippen. På en dårlig kan han bli litt pratete, men det er også det. Trump har lært alle tricksene de prøver seg med. Han kaller det «gotcha»-spørsmål. De forsøker å sette ham fast. Fra briefen mandag 13. Foto: Leah Millis/Reuters/Scanpix

Associated Press, New York Times og Washington Post sender samtidig ut artikler som sier at hvis Trump hadde reagert tidligere  på cornonaviruset ville tusener av amerikanske liv vært spart.

Norske medier er med på opplegget og publikum hører Anders Magnus og Marit Kolberg fra Marienlyst si det samme. For folk som ikke følger så godt med er det naturlig å tenke: Hvia alle sier det samme må det jo være sant?

Du møter derfor mange nordmenn som tror at Trump er slik som norske medier fremstiller ham: Håpløs, selvopptatt, infantil, inkompetent.

De får ikke med seg at de blir utsatt for en stor medial sammensvergelse om å fjerne en lovlig valgt president med alle midler. Kanskje det ville skremt dem hvis de fikk glimten av en slik mulighet? At radio-stemmene og tv-ansiktene står og lyver, dag ut og dag inn, det er for de fleste noe de ikke har begrepsapparat til å ta inn.

De har ikke begreper om det fordi de står helt på bar bakke. Norske journalister hamrer dag ut og dag inn at Trump er håpløs. Skulle de lyve, ta feil? Det ville være som om gulvet falt ut av virkeligheten. Da ville alt være mulig.

Kampanjen mot Trump har en slik funksjon: Medienes fallhøyde blir publikums.

Mediene har løyet i fire år og den eneste måten de kan komme ned på jorda er å få presidenten fjernet.

De forsøkte med FBI, CIA, provokatører, utenlandske tjenester, overvåking, domstoler. Ingenting hjalp. Da han var innsatt kunne Obama-tjenestemenn lekke i strie strømmer. Likevel sto Trump oppreist og slo tilbake.

Amerikanere liker fightere. Trump har vist at han er en fighter. Det har overbevist dem om at han er til å stole på og tåler en trøkk. Han har fått så mye juling og likevel står han på bena. Alle med begreper om stress og press, forstår hva det innebærer.

Etter at han vant over Mueller-rapporten ble det som fulgte da capo. Ukraina var for dumt. At Demokratene våget å gjøre dette til en riksrettssak viste hvor på jordet de er.

Nå har de satt i gang en tilsvarende prosess om Trumps håndtering av corona. Mens epidemien pågår vil de starte en Kongressgranskning.

Derfor kommer artiklene i Washington Post, AP og New York Times som bestilt. Det er det de er: bestillingsverk fra journalister som for lengst har sluttet å være journalister.

De er aktivister, propagandasoldater, som har kastet alle betenkeligheter over bord og er villig til å bruke løgn og manipulasjon forkledt som journalistikk.

Forbrytelse

Trump har motstandere over alt. Det står alltid noen klar til å stikke ham ned.

Problemet til Resistance, motstanden, er at de er alliert med regimet som har begått en forbrytelse ved å gi folk som forsøkte å varsle om epidemien, munnkurv.

Resistance-mediene later som om amerikanske myndigheter ble varslet offisielt om coronaen 3. januar. Det er dagen etter at epidemiologene fra Beijing kom til Wuhan første gang, og nesten tre uker før byen ble stengt ned. Da skulle liksom Trump ha reagert?

Dette er ikke journalistikk, det er undergraving av myndighetene og samfunnsmoralen midt under en pandemi.

Trump er den mest transparente president i nyere tid. Hadde han hatt noen av de tendenser som Resistance-mediene beskylder ham for, hadde han foretatt seg noe juridisk for å få dem stilt til ansvar.

Men Trump vet at den eneste måten han kan vinne på er at disse mediene avslører seg selv i velgernes øyne.

Det går riktige veien. Oppslutningen om Trump har vist en jevn stigning og står nå ved 49 prosent. Hvis man tenker på den massive kampanjen mediene har kjørt mot ham, er det imponerende.

A recent Fox News poll showed Trump’s job performance numbers at a record high. The poll said 49 percent approve of the job Trump is doing as president, which is up from 48 percent two weeks ago. Eighty-nine percent of Republicans approve of Trump.

Velgerne klarer seg ikke på egen hånd. USA har fått en flora av medier som i varierende grad er pro-amerikanske og med bakkekontakt.

Dette er farlig for eliten i Vest-Europa, som har malt seg inn i et hjørne sammen med sine medier.

Det er det som gjør Trump verdenshistorisk. Kampen om Amerikas sjel bestemmer også Europas skjebne. For fjerde gang.

 

Hvis du synes frihet er noe verdt.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.