Sakset/Fra hofta

New York Post laget en forside som var adressert Ilhan Omar.

New York Times sendte 11. September ut en tweet som minnet om Ilhan Omars famøse «some people did something».

 

Vi er blitt så vant til denne retorikken at den glir forbi uten at vi reagerer. Først når noen gjør oss oppmerksom på den, – at det ikke var flyene som siktet seg inn, men mennesker, blir vi klar over propagandavrien: Det hele virker så tilforlatelig.

New York Times og Washington Post har endret seg voldsomt siden 9/11.  De er blitt propagandaorgan. Det samme har CNN, MSNBC, ABC. De har gått fra å være medier til å bli del av et ideologiske prosjekt. De er aktivister mot presidenten. Vi i Norge merker ikke hvor store endringene er, for norske medier dilter etter.

Det gjør at et norsk publikum går glipp av den politiske dreiningen som gjør at antisemittismen har gjort sin entre i Kongressen, slik den har gjort det med Labour i Storbritannia.

Dette er en av de store endringene som har skjedd på de 18 årene siden 9/11.

Et nytt jødehat midt iblant oss

De 19 selvmordsbomberne var antisemitter i verste betydning. Da Associated Press fikk det første lange intervjuet med Osama bin Laden, var det en lang «rant» om jøder. Min kollega i NTB den gangen valgte å kutte ut denne delen da intervjuet kom i norsk versjon. Det var ikke tilfeldig. Ikke alle var/er som ham, men det var ingen som sa noe, og det er slik antisemittismen vinner frem. Det store «Man» later som ingenting.

I Ernas Norge sier man ikke høyt at den nye antisemittismen henger sammen med muslimsk innvandring. I USA sier konservative fra. Det er en av de store forskjellene på dagens Europa og USA.

Tomgang

Den politiske korrekten er ved å gå tom for tanker, og energi. Leserne forsvinner. Dagens Næringsliv skal spare 30 millioner. Morgenbladet tilbyr sluttpakker. Det inntreffer en viss fatigue, tretthet hos leserne. Medier som ikke utfordrer leserne og tør å stå for noe, får folk til å miste interessen.

Journalister synes ikke å merke at leserne går sin vei. De synes å oppfatte nedskjæringer som urettferdig! Morgenbladet begynte å publisere daglige nyheter på nett for ett år siden. Da ansatte man syv medarbeidere og disse er nå i fare.

Syv medarbeidere! Document er fem heldags og vi ber ikke staten om en krone.

Pappa stat

Medie-Norge kan ikke forvente at staten skal stille med mer og mer penger, etter hvert som den teknologiske utviklingen endrer rammevilkårene. Skal staten dekke opp for reklamebortfallet som skyldes Facebook og Google? Man kan få inntrykk av at det vil være dommedag om en avis må innskrenke, men dette sier bare noe om journalisters selvbilde. Verden vil gå videre uten Morgenblandet, Vårt Land og Klassekampen.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her. Vi har høstsalg – få boken for kun kr. 150!

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: