Shi Zhengli ble kjent som «batwoman» i Kina og internasjonalt. Hun er den som vet mest om flaggermus og virus. Hun ga intervjuer til internasjonal presse. Nå er hun forsvunnet.

Dagen begynner med et intervju med Josh Philipp, som har laget en times dokumentar om viruset for theepochtimes.com. Theepochtimes.com er finansiert av utenlandskinesere. De har store ressurser og gode kilder i Kina, og leverer solid journalistikk, hvilket på kort tid har gjort dem til et populært nettsted.

De har en stor produksjon av videoer med en utrolig dyktig tv-journalist, Jan Jekielek. Han intervjuer Josh om dokumentaren han laget, og får ham til å tenke bakover og stille spørsmål: Alle bør bruke en halvtime på dette intervjuet. Covid-19 er blitt en kriminalsak der gjerningsmannen forsøker å slette alle spor.

Spørsmålet man ikke kommer utenom, er: Hva er det kommunistpartiet forsøker å skjule?

Det såkalte wetmarket, hvor viruset ifølge den offisielle story oppsto, er borte. Rasert.

Legg merke til at dette er den samme historien som NTB/NRK og norske medier serverer. De blir bakket opp av faktisk.no, som kalte laboratorieteorien for en konspirasjonsteori. NTB siterer kommunistpartiets fremste talsmenn som om de var troverdige. Det ville NTB aldri gjort like uforbeholdent under den kalde krigen med Sovjetunionen. Men nå gjør de det. Hva har skjedd?

Vi snakker om ansvaret for den største epidemi siden spanskesyken, og våre egne medier spiller rollen som spindoktorer for kommunistpartiet, som bevisst slapp viruset ut i verden.

Det gjør vondt for dem at Document følger med på avsløringene, og gledelig nok får hjelp av Nettavisen. Ellers står det dårlig til. Det er som om mediene ikke forstår at en slik løgn før eller siden vil bli avslørt, og da vil deres løgner stå der til evig tid, som en skjensel.

NRK snakker ikke om Kina, de snakker om Trump. De snur det han sier til våpen mot ham selv. De lyver og sprer hat.

Men de forteller ikke at kvinnen som er nummer to ved Wuhan Institute of Virology, Shi Zhengli, også kalt batwoman, fordi hun er internasjonalt kjent for å vite mest om flaggermus og virus, er forsvunnet. Slik NRK i den daglige praten ikke snakker om alle varslerne i Kina som har forsvunnet. De er ikke-eksisterende i NRKs live-sendinger. Akkurat som i Kina.

Det er da det begynner å bli skremmende. Bernt Hagtvet skrev en kronikk i Aftenposten der han koblet kommunistpartiets håndtering av epidemien til andre forbrytelser regimet har begått: Fra Det store spranget til kulturrevolusjonen og nedslaktingen av studenter på Den himmelske freds plass, interneringen av uigurer. Tibet.

Men NRKs journalister trekker ikke slike linjer. Det er som om fortiden ikke eksisterer for dem. Når man vet dimensjonene på Maos forbrytelser, er dette skremmende.

Orwells ånd

Det som gjør dette skummelt, er ikke kun fortielsen i seg selv. Det er at NRK samtidig har dokumentarer ute på nett om Gulag, leirsystemet Lenin og Stalin innførte for regimets fiender og som besto helt opp til vår tid.

NRK forsvarer et system som bruker samme metoder som Stalin. Stalin er den ultimate capo di tutti i capi: Han hadde en løsning på alle problem: Forsvant mannen, forsvant problemet.

Denne utilitarismen – nyttetenkning på den totalitære stats premisser – kommer i mange utgaver. NRK og norske medier tenker ut fra en autoritær utilitarisme der hensikten helliger midlene.

Innenfor denne tenkningen er løgn og hatpropaganda selvfølgelige midler.

NRK har løyet om Trump helt siden han dukket opp, og fremstilt ham i et så negativt lys at det må utløse irrasjonelt hat. Dette hatet finnes alltid ute blant mennesker, og venstresiden har spesielle forutsetninger for mobbetendenser. De er på vikende front og kjenner folket puste dem i nakken.

Da er det godt å kunne ty til eldre, hvite, rike menn som skrekkbilde.

Det er mange stereotyper og fordommer som løper sammen i det nidbildet av Trump som NRK og de andre mediene dyrker.

Bevisst løgn

Jeg opplevde en merkelig ting under 22. juli-rettssaken: Da rettspsykiater Torgeir Husby vitnet, skrev VG i sanntid at han sa det motsatte av hva han virkelig sa inne i rettssalen. Hva han virkelig sa, kunne ikke publikum vite, det var det bare journalistene og tilhørerne som kunne.

Løgn på dette nivået er ikke vanlig løgn. Det er noe annet. Det henger sammen med en stor psykologisk gåte: Hvordan er det mulig for en elite å føre en politikk som på sikt også vil ramme dem selv? De ofrer lavere samfunnslag, og de vil over tid ikke være i stand til å beskytte seg mot konsekvensene, uansett hvor høye gjerdene er. Hvordan klarer man psykologisk å leve med slike motsetninger?

Hvordan klarer NRK/NTB å leve med at de forsvarer et regime som lot viruset spre seg til resten av verden?

En måte man gjør det på, er å stenge ute all korrigerende informasjon og stemple den som konspiratorisk. Men du skal bli ganske skrudd i hodet etter hvert hvis du skal lyve systematisk hver eneste dag, mens informasjonen om Kinas bruk av virus fortsetter å rulles ut.

Ideologiske soldater

Noe av forklaringen på at dette er mulig, er bruken av journalister som gladelig går inn i rollen som ideologiske soldater. La meg ta to: Hallvard Sandberg og Tove Bjørgaas.

Hver eneste dag er en Trump-hat-dag i NRK: Torsdag snakket Sandberg om malariamedisinen hydroksyklorokin. Han hevdet at den var farlig, og at det Trump sa, var bare tøv. – Hvor har han disse ideene fra? spurte nyhetsankeret. – Han har snakket med noen, svarte Sandberg. Ko-ko, altså. Som vanlig.

Sandberg «glemte» at det amerikanske legemiddelverket godkjente malariamedisinen til bruk på covid-19-pasienter 30. mars. Og den har vært i bruk i 70 år.

I dag fortsatte Tove Bjørgaas. Dagsnytt hadde en ny meningsmåling på topp som fortalte at et stort flertall av amerikanerne ikke stolte på hva Trump sier om epidemien. Bare 23 prosent gjør det. Målingen er fra Associated Press.

Så politisert og polarisert som USA er blitt, må man alltid stille seg kritisk til kilden. AP har gjennom flere år vist at de er fiendtlige til Trump. Men informasjon som tar forbehold, får du aldri av norske medier. De gir full gass.

Et enkelt kontrollspørsmål: Hvordan kan folk ikke stole på presidenten når nesten 50 prosent er fornøyd med hans innsats? Det rimer ikke.

Hvis det ikke var for Tucker Carlson, Sean Hannity og Laura Ingraham, ville vi ikke visst så mye om NRKs løgner. De går i detalj gjennom historien Tove Bjørgaas gir et karikert bilde av.

AP hadde også en melding om hydroksyklorokin som sa at den ikke virket mot korona og var direkte farlig. Men dette var en observatør-studie, og enda mer graverende: Den var bygget på tilfeller der pasientene allerede var hinsides redning.

Hallvard Sandberg var frekk nok til å si at man måtte ha vitenskapelige studier hvor man ga placebo og ekte vare til et utvalg, og så studerte resultatene.

Mange leger har vært på Fox News og fortalt om hvilke gode resultater de har hatt med hydroksyklorokin. I Marseille sitter en av Frankrikes fremste epidemiologer, Raoult. Han er den som vet mest om hydroksyklorokin.

Den 25. februar lagde den anerkendte epidemiolog professor Didier Raoult, der leder Marseille Universitetshospitals Institut for Infektionssygdomme (Méditerranée Infection) – et af de største europæiske forskningscentre inden for epidemier og pandemier – en video på nettet: «Coronavirus: Towards a way out of the crisis». Han fortalte her, at han havde fundet en behandling, der hurtigt ville kunne gøre en ende på pandemien: hydroxyklorokin (et malariamiddel, der er blevet brugt siden 1949) og azithromycin (et almindeligt brugt antibiotikum), der allerede havde helbredt 24 patienter.

Også der angrep leger og politikere ham. Men Raoult er en slik autoritet at han ikke finner seg i tøv. Macron måtte reise ned til ham.

Det er Sandberg/NRK og the powers that be, TPTB, som politiserer epidemien, men beskylder andre for å gjøre nettopp dét.

En gammel arv

Sandberg/Bjørgaas/Wold er propaganda-armen til Stoltenberg, Nakstad, Guldvog, Høie og Mæland. Den politiske armen vet godt hva agitprop-delen gjør. Propaganda sitter i ryggmargen på NRK, og med politisk korrekthet har det spredt seg til alle mediene. Det holdes i live med statlige penger, og disse pengene er blitt en brannmur som gjør at mediene slipper å ha skrupler overfor borgerne.

De kjører sitt løp. Det kommer de til å fortsette med til de får en konkurrent som kan ta opp kampen med dem ut fra journalistiske premisser, og som ikke lyver.

Disse løgnene er den mest alvorlige trussel mot det norske demokratiet, og hvis folk ikke forstår trusselen, vil sirkelen lukke seg.

Et nytt nivå

Hvis noen hadde sagt på forhånd at NRK/NTB skulle ta Kinas parti etter at kommunistregimet hadde sluppet løs en dødelig epidemi på verden, ville jeg sagt det var for drøyt. Virkeligheten overgår hva vi tror er mulig. Det er skremmende.

Denne propagandaen representerer et nytt nivå.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.