Trump på vei til Marine One, helikopteret som skal bringe ham til Walter Reed-sykehuset. Der står en hel suite klar til ham hvor han kan arbeide.

At Trump er blitt syk, får NRK til å vise sitt sanne ansikt. Det går i en eneste rant fra Anders Magnus til Gro Holm og historiker Hans-Olav Lahlum: NRK går enda lenger enn New York Times og fantaserer allerede om at Trump faller ut av valgseddelen og erstattes av visepresident Mike Pence.

NRK kjører på mange spor samtidig og krystalliserer tema som har vært til stede hele tiden i propagandastormen mot seere og lyttere. Det kan kort sammenfattes i: Du skal ned på kne.

Munnbind er en form for tukt: Du skal bevise at du lystrer. Trump lystrer ikke. Ergo blir han nå tuktet av viruset fra Kina.

Han får som fortjent. Dette er gjennomgangstemaet i NRK, skjult bak noen anstendighetsfraser.

Men ekte anstendighet finnes ikke i dagens NRK. Er det noe de ikke har, så er det anstendighet. Det er kun posering. Det gamle borgerskapet i Kristiania som Munch har malt og dikterne beskrevet, lå milevidt over.

Det er hva ideologi gjør med hodene til folk. Langt verre enn skadene covid forårsaker.

Journalister som Anders Magnus og Gro Holm er både kommentatorer, leger og insidere på en gang. De vet mer om Trump-kampanjen enn staben hans gjør selv. NRK mener å vite at smittevernberedskapen innad i Trumps krets har vært elendig. NRK er på linje med de mest Trump-hatende kanalene i USA, som MSNBC, der Joy Reid tror at Trump har diktet opp hele sykdomshistorien. Hvor tar hun det fra? Fordi Trump lyver hele tiden og gjorde det så dårlig i debatten at han må ha en unnskyldning for å melde avbud til videre debatter.

Slik går det når Trump-hatet blir det vi på 1960-tallet kalte en «trip». NRK har steget til værs på sitt Trump-hat og ser ikke lenger bakken.

Dermed kan man i praksis si nesten hva det skal være. I samtale med professor Lirum-Larum var man allerede langt inn i å spekulere i at Trump kan bli tatt av valget og erstattet av Pence. Selv ikke de mest vanvittige mediene i USA har tatt det så langt.

Vi er der bonden på Øvre Romerike var da jeg spurte ham om han trodde norske journalister visste mer om USA enn amerikanerne selv – dette etter at han hadde gitt meg en god dose hjemmelaget Trump-hat. Han tenkte seg om lenge før det kom: – Ja, det tror jeg.

Kostelig. NRK har et allmektig-allvitende-kompleks. De viser ingen ydmykhet for at USA er et stort og komplisert land. De tror det holder å si at landet er polarisert. Ferdig med dét. De viser bare den ene siden av kloden, og den som ligger i mørke, beskrives av dem som NRK holder med.

Da blir man langsomt skrullete og tussete. Derfor er det bare tilrådelig å høre på NRK i små doser. Ellers får man samme mentale sykdom.

Kun 12 prosent av nordmenn ser på Dagsrevyen, nesten ingen unge. Det viser sunne instinkter.

Anders Magnus mente å vite at Trump er mye sykere enn det som sies. Han bare antok. Siden Det hvite hus er tause, er det en negativ bekreftelse.

Han sa at Trump hadde pustevansker. Dét har ikke stått noe annet sted. Men NRKs mann i Los Angeles visste det. Leger har fortalt i natt at hvis Trump skulle få pustevansker, vil han være i fase to: Der er han ikke. Mener Magnus at fordi det ikke sies, kan man regne med at han er sykere enn oppgitt? Dette er Mor Nille-logikk.

Eller er dette ren ønsketenkning?

Man hører NRKs amatørskap med en gang man får inn en lege fra Ullevål som ikke strekker seg lenger enn den medisinske skinnfellen rekker. Befriende.

NRK opererer med en helt annen håndbok: Den er moralistisk. Som Æsops fabler. Trump er en som trosser deres vilje. Han går ikke ned på kne. NRK er Gud, og nå må han tuktes. Viruset tukter Trump, det kinesiske viruset. Her møter han sin overmann. Han har ikke villet gå med munnbind, og derfor er han blitt syk. Dette er NRK helt sikre på. De kan triumfere! Guds straff er rettferdig.

Da oppnår NRK å dele følelsen av oppfyllelse av straff med lytterne/seerne. Det er en farlig øvelse de utsetter intetanende borgere for. Totalitære regimer benytter slik psykologi. Denne utløser en «satisfaction», en tilfredsstillelse hos publikum ved å se synderen straffet. Syndebukken.

En urgammel historie

Mange amerikanere har de siste fem år utviklet antistoffer mot denne propagandaen. De reagerer på de massive løgnene og det underliggende hatet. Sympatien for Trump er nok langt større blant nordmenn enn det vi ser på overflaten. Derfor må trykket opprettholdes.

Virkelige begivenheter kolliderer med moralske lærestykker. Ergo må virkeligheten støpes om. Den blir det NRK ønsker.

Går vi til amerikanske medier, hører vi noe helt annet: Smitteberedskapen rundt Trump er ekstremt høy. Så hvordan var det mulig at han ble smittet? Her hopper vi igjen over på det moralske spor.

I tillegg til trass og egenrådighet er Trump likegyldig med andres liv. Ifølge NRK dro han til New Jersey og holdt møter og donormiddager vel vitende om at Hope Hicks var smittet.

Dette siste er konklusjonen på en syllogisme som de Trump-hatende mediene har drillet inn i borgerne gjennom fire år: Trump er et så dårlig menneske at han må vekk. For enhver pris. Putin, riksrett, spesialetterforsker, skattemelding, sexliv – ingenting har bitt på presidenten. Men Kina-viruset kan gjøre jobben.

Det ligger i forlengelsen av NRKs resonnement at det gå dårlig for Trump, ellers vil ikke fabelen virke.

Han er ikke ydmyk, sa Gro Holm. – Trolig vil han komme ut av sykdommen og si med hovmot at «nå har jeg prøvd det, jeg også».

I dette ligger en forhåpning om at Kina-viruset rister Trump litt kraftigere. Derfor foregriper Magnus og sier at «han har pustevansker».

Statskanalen er blitt del av det rullerende, permanente kuppet mot USAs president.

Et angrep på det amerikanske demokratiet.

Det NRK frykter, er at sykdommen skal falle ut til fordel for Trump. At folks empati skal vekkes.

Selv er NRK blottet for empati med menneskene de har henvist til Den mørke siden.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.