Skjermdump: NRK.

NRKs ustanselige propaganda mot Donald Trump er ikke bare et svik mot sannheten, for eksempel når statskanalen later som om Obamagate er et fantasifoster, eller når den unnlater å vise til de frigitte dokumentene der det går frem at FBI misbrukte sin makt for å ramme USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn.

Denne propagandaen er også en nasjonal sikkerhetsrisiko, dels fordi den desorienterer den ukritiske befolkningen, som dermed blir dårligere i stand til å fatte rasjonelle avgjørelser, og dels fordi den påvirker nordmenn til å ta avstand fra den politiske ledelsen i USA, landet som er vår hovedalliert og sikkerhetsgarantist.

Det avskyelige fenomenet gjør seg gjeldende hver bidige dag, men det er sjelden at det utarter til ren og skjær propaganda for Kina som går over i hyllest – av det totalitære diktaturet som ønsker å detronisere USA som verdens dominerende supermakt.

I NRK Nyheter i 11-tiden lørdag formiddag var Gro Holm i studio hos Ingvild Bryn, der temaet ble relasjonene mellom USA og Kina under koronapademien. Samtalen sirklet først rundt det kinesiske teknologiselskapet Huawei, som USA vil holde utenfor utbyggingen av 5G-nettet i Vesten.

I den forbindelse formidlet Holm ukritisk et varsel fra redaktøren for Global Times, et organ for det kinesiske kommunistpartiet, om at USAs næringsliv ville bli rammet – naturligvis uten å nevne redaktørens omtale av Australia som en tyggegummi under Kinas skosåler.

Men det skulle bli mye verre enn som så. På programleder Ingvild Bryns spørsmål om hvordan koronakrisen har påvirket styrkeforholdet mellom USA og Kina, svarer Holm:

Altså, det som er helt klart, tror jeg, det er at stadig flere land nå, også allierte i Europa, de… de ser nå mot Kina snarere enn i retning av USA når det gjelder råd og ledelse i denne koronakrisen. Og vi så jo så snart Kina hadde fått kontroll på sin egen smittespredning, så ble Kina eksportør av smittevernsutstyr, og ikke minst ansiktsmasker og munnbind. Og vi så altså store flylaster med smittevernsutstyr lande på europeiske flyplasser. Det var på en måte veldig talende uttrykk. Og det er vel ingen som ser til president Donald Trump for ledelse når det gjelder takling av pandemien. Og vi ser nå at i USA, ikke minst i akademiske kretser og blant demokrater, så pågår det nå en seriøs diskusjon om denne koronaepidemien for alvor vil gjøre at USA mister sin posisjon som på en måte verdens leder og ikke minst moralske fører.

Holm later som om hun ikke forstår at statsledelsen i de europeiske landene er vel vitende om at Kina bidro til spredningen av epidemien ved ikke å fortelle sannheten straks, og ved ikke å stanse utenriksflyvninger fra Wuhan.

Hun later også som om hun ikke forstår at Kinas mulighet til å eksportere smittevernsutstyr nettopp skyldtes at de hamstret denslags mens resten av verden ennå var uvitende. Derfor har europeerne også vært nødt til å behandle Kina høflig for å skaffe seg nødvendig utstyr. Holm får det til å se ut som om de ikke gjør gode miner til slett spill.

Hun unnlater også å opplyse om de store mengdene med defekt utstyr som Kina har levert til mange land i Europa, vårt eget inkludert. Etter alle disse unnlatelsessyndene konkluderer hun nærmest at Kina viser moralsk lederskap, noe USA angivelig langt fra gjør. For Gro Holm kan et land som ikke tillater opposisjon, som internerer dissidenter og begår en rekke menneskerettsbrudd, vise moralsk lederskap.

Det ville knapt ha vært til å tro om man ikke hadde kjennskap til den totalitære dragningen hos mange toneangivende personer i Norge.

Gro Holm fungerer i praksis som agent for Kina, for samtidig å bidra til å undergrave Norges forhold til USA. Med det gjør hun at NRK tar steget, riktignok ikke noe veldig langt steg, over i Kinas femtekolonne i Norge.

Dessverre er hun i selskap med regjeringen, som fører en utenrikspolitikk blant annet basert på avtalen den på Norges vegne inngikk med Kina i 2016 om ikke å foreta seg noe som er i strid med kinesiske interesser.

Dette århundret tegner til å bli preget av en global maktkamp mellom USA og Kina. Det er på et vis det fjerde store sammenstøtet mellom moderne vestlig sivilisasjon og tilbakestående ideologier, der Kinas singulært giftige miks av rovdyrkapitalisme og kommunistisk undertrykkelse har etterfulgt nazi-fascismen, sovjetkommunismen og islam.

Det er like viktig å stanse Xi Jinping som det var å stanse Hitler og Stalin, og som det er å stanse islam. NRK var ikke oppfunnet da nazi-fascismen ble født, men har siden valgt feil side hver gang.

Det er litt ironisk at Holm tar «akademiske kretser» i USA til inntekt for sitt syn. Nazi-fascismen hadde ikke mange tilhengere i USA, men av de få som var, befant en betydelig andel seg ved Ivy League-universitetene. Denne gangen har Harvard og andre solgt seg til Kina. Holm later også som om Trumps Kina-politikk ikke har støtte på demokratisk side.

Hva den amerikanske ambassaden rapporterer hjem til Washington fra Norge, er ikke godt å si. Men USA ser klart at vårt lands ledelse gjør Norge til en upålitelig alliert, mens våre medier forsøker å vende folks lojalitet mot et land som i realiteten er en fiende.

Det er en nasjonal skam.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=”280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=”282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.