Kinas president Xi Jinping og andre delegater på Folkekongressen i Beijing synger nasjonalsangen 11. mars 2021. Foto: Nicolas Asfouri / AFP / NTB.

I krigen som Kina lenge har ført mot USA og Vesten med alle andre midler enn de rent militære, er propaganda- og påvirkningsfronten naturligvis en av de viktigste.

De som ikke sover altfor dypt, er normalt oppmerksomme på den ytre propagandaen som er rettet mot oss med tanke på å svekke, splitte, demoralisere og forvirre Vesten, ikke minst etter koronautbruddet.

Samtidig gjør Beijing-regimet en innsats som er mindre påaktet i Vesten, med sikte på å styrke kinesernes enhet, patriotisme og kampmoral med indre propaganda. Kinas president Xi Jinping og personer som er høyt oppe i makthierarkiet, spiller sine kort for å gi den kinesiske befolkningen inntrykk av at fremtiden tilhører dem, ikke minst fordi Vesten anses som dekadent.

Men også fortiden har en viktig rolle i kinesernes selvbevisshet. Dagens avanserte krigføring motiveres også av en følelse av at det er payback time for Vesten, som ydmyket Kina med opiumskrigene på 1800-tallet, etter allerede å ha tatt den globale lederrollen fra Kina noen hundre år i forveien.

Nå ser det ut til at Beijing-regimet vil prøve å omskrive historien for å gi kineserne enda mer stolthet over fortiden.

Huang Heqin, som er professor i kunsthistorie og arkeologi ved universitetet i Zhejiang-universitetet, et av de mest prestisjefylte i Kina, fortalte nylig sine studenter at det ikke fantes noen gammel sivilisasjon i vår del av verden. Tegn på slik sivilisasjon, som Akropolis i Athen eller pyramidene i Egypt, er bare moderne kopier av ideer som egentlig var kinesiske, og de er laget for å ta ære fra Kina, hevdet professoren i en forelesning som også ble distribuert på nettet.

Den bisarre nyheten ble plukket opp av blant andre Hong Kong 01, og er siden omtalt av Taiwan English News.

Kulturarv både i Europa, Mesopotamia og India er simpelthen fake, hevder Huang Heqing.

Huang Heqing stated in his lecture that from the 19th to 20th centuries, the West was rampantly forging historical and cultural relics, and spending huge sums of money everywhere from the Mediterranean to India, fabricating fake ancient artefacts.

The Pyramids of Khufu, and the Great Sphinx of Giza, were made of concrete, and constructed in the 19th century, Huang claims.

Historien om det gamle Egypt er bare en vestlig eventyrfortelling, mener den kinesiske professoren. Hensikten er tilsynelatende å gi inntrykk av at den kinesiske sivilisasjonen var den første i verden:

The intention of this vast occidental conspiracy in fictionalizing these three civilizations to appear to be older than Chinese civilization was to “weaken the glory of Chinese civilization. Chinese civilization is more ancient,” Huang said.

Jeg vil ha rettferdighet for den kinesiske sivilisasjonen, lød professorens nokså truende konklusjon.

Huang er ikke den eneste som forteller slike ting, men tilhører en strømning i Kina som tar mål av seg til å omskrive historien, fastslår Taiwan English News. Professoren går imidlertid nidkjært inn for oppgaven, og har skrevet bøker mer titler som oversatt til engelsk lyder «The Fictitious History of Western Civilization: Research on the Ancient and Modern West Copying China» og «Fictitious Ancient Greek Civilization».

Verdens sivilisasjon er essensielt kinesisk, er bildet som tegnes. Og hva kan være mer rett og rimelig enn at det eneste landet som har gitt verden sivilisasjon, skaffer seg verdensherredømme?

Beijing er ikke bare et autoritært, brutalt og menneskerettsbrytende regime, det er også suprematistisk.

I Vesten er vi ofte ikke klar over hvor sjåvinistiske og rasistiske mange kinesere er. Folk burde være mer oppmerksomme på den faren før det blir overtydelig at Xi Jinpings Kina er i ferd med å gå i nazi-Tysklands fotspor.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=”280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=”282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.