Kjersti Strømmen er NRKs korrespondent i Kina og bor i Beijing. En ting er at det er grenser for hva hun kan si, noe annet er fremstilling av kommuniststaten som et legitimt styre. Bildet er tatt i 2018. Foto: Heiko Junge/ntb Scanpix

NRK har systematisk fungert som mikrofonstativ for Beijing under pandemien. Alle de spørsmål som internasjonal presse har stilt, har NRK 24/7-sendinger tiet om. Det etterlot et inntrykk av et regime som var hardt, men effektivt. Stilt opp mot fremstillingen av Trumps USA er det ingen tvil om hvem som kommer best ut.

Nå har et forslag om å gi medlemmer av Kinas kommunistparti innreiseforbud til USA, fått NRK til å gå et skritt lenger:  Forsvare kommunistpartiet.

NRKs Kina-korrespondent, Kjersti Strømmen, sa denne uken at et slik skritt ville være et stort feilsteg av USA. Hvorfor? Fordi kommunistpartiet var viktig for lokalstyret, dessuten dannet medlemmene nettverk. Et innreiseforbud kunne ramme amerikanske universiteter som ville miste mange av sine studenter. Apple kunne også bli rammet, sa Strømmen, før hun kom på at telefonene produseres i Kina, slik at en boikott ville være det samme som å slå bena under seg selv.

Men ingenting om bakgrunnen for at USA vurderer innreiseforbud for medlemmer av KKP med familier. Ingenting om den maktstrukturen disse medlemmene er en del av. Ingenting om at Kina er verdens største diktatur som forsøker å utmanøvrere USA ved tyveri, spionasje og juks.

NRK har rapportert om at Huawei kastes ut av stadig flere land, men ser ingen sammenheng.

NRK er blank på det viktigste om Kina. Det er slik «Kina-venner» hoder fungerer. Når du stiller kritiske spørsmål sier de at du er blitt politisk.

Ingenting om interneringsleire for uigurer, intet systematisk blikk på angrepet på indiske soldater, krenkelsene i Sørkinahavet, eller Hongkong. Taiwanesere som vil besøke Hongkong må nå undertegne en erklæring om at det bare er ett Kina. Kina vil forsøke seg på utpressing og NRK hjelper dem.

USA har sluppet Kina altfor langt og det kommer en tilstramming. Kinesiske partimedlemmer sender sine barn til amerikanske universiteter. I 2019 var det 379.000 kinesiske studenter i USA. De er en stor pool til å utføre spionasje og tyveri av amerikanske patenter og knowhow, og regimet benytter seg av dem.

Partimedlemmer flytter til USA og overfører sine verdier til USA. Den demokratiske opposisjonen ønsker at USA skal bli mer restriktiv. De har sett seg lei på at partimedlemmer har kunnet bli rike på korrupsjon for så å kunne nyte fruktene i Vesten.

China has roughly 91.9 million Party members as of the end of 2019, according to state-run media Xinhua. Almost all Chinese government officials and military officers, as well as leaders of state-run firms and organizations, are Party members.

Kjersti Strømmen ga inntrykk av at kommunistpartiet er en legitim organisasjon, og at medlemmene utfører viktig arbei.

Kommunistpartiet er en kaste som hersker over 1,4 milliarder mennesker og nyter store privilegier som i alle kommunistiske samfunn. De bruker sin posisjon til å bli rike. Hvis Trump skulle sette inn et støt mot partiet, vil det være en intervensjon som vil sende rystelser inn i partiet. De er vant til å kunne nyte fruktene av sin korrupsjon. Nå må de plutselig betale en pris for det.

After news reports emerged that the U.S. administration was considering banning Chinese Communist Party (CCP) members and their family members from traveling to the United States, the Chinese regime reacted angrily, while netizens welcomed the decision.

Chinese foreign ministry spokeswoman Hua Chunying warned Washington not to conduct such a ban during a July 16 press conference, while state-run media also ran articles criticizing the proposal.

Trump sa denne uken at Kina vil komme til å betale en pris for å ha sluppet coronaviruset ut i verden. Det hørtes ut som han mente noe helt konkret.

 

 

Idea of US Ban for Chinese Communist Party Members Welcomed by Chinese Netizens 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.